Reisnieuws

Excentriek dineren

Gepubliceerd: 11 okt 2012
0

Eten is één van de populairste redenen om te reizen. Eigenaardige gerechten, exotische kruiden of vreemde eetgewoonten, wij reizigers zijn er dol op. De restaurants die je in een stad of dorp tegenkomt kunnen veel zeggen over de plek waar je je bevindt. Zo klinkt een Robotrestaurant in Bangkok eigenlijk heel gewoon en is dineren onder water in de Maladiven ook best logisch. We nemen je mee langs de meest bizarre restaurants op de wereld.


Modern Toilet
Heb je altijd al eens een snack mee willen nemen tijdens je toiletbezoek? In het restaurant Modern Toilet in Taipei, Taiwan kun je dineren terwijl je op een wc pot zit. Zelfs je gerecht wordt geserveerd in een toiletpot. Het begon allemaal als een ijssalon waar chocolade ijsjes als een opgerolde drol in een wc werden geserveerd. Dat werd zo'n succes dat de eigenaren de ijssalon hebben uitgebreid tot een echt restaurant met meerdere gerechten op de kaart. De trend is in heel Azië opgepikt en ze hebben nu ook vestigingen in Hongkong en Japan. Weer een punt dat van je bucketlist kan worden afgestreept.

s'Baggers
Wie zegt dat je obers nodig hebt? In het restaurant s'Baggers in Nuremberg, Duitsland bestel je je eten via een scherm aan tafel en komt het eten naar je toe geroetsjt via een netwerk van rails. Het science fiction achtige restaurant serveert traditioneel Duits eten als aardappels en worst.

Hajime Robot restaurant
Als ze ergens dol zijn op high tech gadgets dan is het wel in Azië. Wat is er leuker dan robots die je eten serveren? Robots die ook nog je bestelling opnemen, tafels schoonmaken en een dansje voor je opvoeren terwijl je zit te eten. Het Hajime Robot Restaurant in Bangkok heeft dat alles. De eigenaar heeft bijna een miljoen dollar geïnvesteerd in de robot obers dus goede service is gegarandeerd. De keuken is Japans en de robots dragen traditionele Japanse kleding.

Disaster Café
Voor dit restaurant hoef je je niet mooi aan te kleden gezien het risico dat je bord met eten waarschijnlijk op je schoot beland. Tijdens je maaltijd wordt je wakker geschud door een gesimuleerde 7.8 aardbeving. Lichten flikkeren aan en uit en je zout en peper stelletje rammelt van de tafel af. Een maaltijd die je niet snel vergeet.

Ithaa onderwater restaurant
De Malediven zijn boven water al prachtig maar ook onder het zeeniveau is het de moeite waard om een kijkje te nemen. Vijf meter onder water bevind zich restaurant Ithaa, het eerste restaurant met een 360 graden zicht op de onderwaterwereld. Tijdens je diner kun je raden welke voorbij zwemmende vis er op jouw bord ligt. Het Fusion restaurant heeft maar een bepaald aantal plaatsen dus ver van te voren reserveren is aan te raden.


Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of
deel dit artikel met je vrienden:

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.