Reisnieuws

Verbazingwekkende rituelen

Gepubliceerd: 04 okt 2012 0
Haken in je lichaam prikken, baby's van een grote hoogte naar beneden gooien of naakt door de straten rennen. Deze rituelen klinken je misschien vreemd in de oren, maar in andere culturen zijn ze heel normaal. Over de hele wereld bestaan dit soort gebruiken, die de een met verbazing aanziet, maar die voor anderen volkomen geaccepteerd zijn. Wij hebben een aantal ongewone rituelen op een rij gezet:
Extreme piercings
Tijdens de religieuze feestdag Thaipusam vieren Hindoes over de hele wereld de geboortedag van Heer Murugan en de dag dat hij de kwade geest Soorapadman doodde. Ze vieren dit door zich over hun hele lichaam te doorboren met piercings. Dit zijn geen kleine knopjes of ringetjes maar speren en grote haken. De traditie begon met een bescheiden gaatje in de tong, gemaakt met een traditionele speer. Het gaatje was bedoeld als herinnering om stil te zijn tijdens het mediteren. Inmiddels is de gewoonte uitgegroeid tot het piercen van je hele lichaam. Vooral de rug, borst en het gezicht zijn favoriet. Sommigen Hindoes hangen fruit aan de haken of trekken zelfs een kar voort met hun lichaam. Zo lopen ze in parades de stad door om hun toewijding te laten zien en om hun wensen in vervulling te laten gaan.

Foto door: gorke.reisreporter.nl

Baby's gooien
Al meer dan 700 jaar is het in het westen van India een bekend ritueel om je baby van de 50-meter hoge Grisnheshwar tempel af te laten gooien. Volgens de ouders worden hun kinderen van deze val slimmer, dapperder, gelukkiger en gezonder. De baby's zijn meestal tussen de een en twee jaar oud wanneer ze van de tempel af worden gegooid. Ze worden beneden opgevangen door een aantal mannen met een gespreid laken. Veel mensen uit India zelf zijn fel tegen dit ritueel, volgens hen zijn de kinderen zichtbaar bang en geschrokken na de val. Voorstanders van het ritueel vinden vrijheid van religie belangrijker. Vooral op het platteland van India is het nog steeds een populair gebruik. Ondanks dat de religieuze leiders zeggen nog nooit een ongeluk te hebben meegemaakt, werkt de staat toch aan een verbod op het ritueel.

Foto door: Sowri

Naakte mannen
Al eeuwen lang wordt in Japan het Shinto Naakt Festival georganiseerd. Elk jaar komen er zo'n 9.000 mannen en tegenwoordig ook een aantal vrouwen, op af. Een van hen wordt uitgekozen tot Shin-Otokoa oftewel Naakte Man van het jaar. Hij moet al zijn lichaamshaar afscheren en naakt door de straten rennen. De andere festivalgangers rennen achter hem aan en proberen hem aan te raken, dat brengt namelijk geluk en welvaart. Het is een grote eer om als Shin-Otokoa verkozen te worden maar ook erg gevaarlijk. De uitverkorene die overweldigd is met geluk, emoties en teveel sake wordt vaak ernstig gewond afgevoerd. Duizenden mensen proberen hem namelijk tegelijk aan te raken en daarbij wordt geweld niet geschuwd.

Foto door: Raichovak

Benen aan het plafond
Armen, longen, voeten, harten en andere delen van het menselijk lichaam hangen in plastic vorm aan het plafond van de kerk Igreja de Nosso Senhor do Bonfim in Brazilië. De kerk in Salvador de Bahia schijnt genezende krachten te hebben. Mensen hangen lichaamsdelen van wax op, met een foto van zichzelf of van iemand die ze liefhebben. Ze hopen dat het lichaamsdeel zo wordt genezen of ze uiten hun dankbaarheid voor een al eerder genezen lichaamsdeel. Al die handen, benen en ogen aan het plafond zien er misschien griezelig uit maar ze zijn er opgehangen uit dankbaarheid en hoop.

Foto door: Eric and Christian


Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of schrijf je nu in voor de Columbus nieuwsbrief
deel dit artikel met je vrienden:

Laatste artikelen

Door: Roselinde
Rooms with a view: 5x slapen in een vuurtoren

Laten we eerlijk zijn: hotelkamers zijn eigenlijk best wel saai. Tenminste, wél als je de doodnormale accommodatie-opties gaat vergelijken met een nachtje slapen in een vuurtoren!

Laten we eerlijk zijn: hotelkamers zijn eigenlijk best wel saai. Tenminste, wél als je de doodnormale accommodatie-opties gaat vergelijken met een nac...

Binnenkort naar Azië? Zo blijf je onderweg online!

Stel je voor: je bent op weg naar de paradijselijke stranden van Thailand of de rijstvelden van Vietnam. Even appen of het nieuws checken? Bij 333travel kan het vanaf nu dankzij de wifi aan boord van minibusjes in Azië.

Stel je voor: je bent op weg naar de paradijselijke stranden van Thailand of de rijstvelden van Vietnam. Even appen of het nieuws checken? Bij 333trav...

De top 5 van de Lucky shot-fotowedstrijd is bekend!

De Lucky shot-fotowedstrijd draaide om één thema: beste stranden buiten de gebaande paden. We maken de vijf beste inzendingen én de winnaar bekend!

De Lucky shot-fotowedstrijd draaide om één thema: beste stranden buiten de gebaande paden. We maken de vijf beste inzendingen én de winnaar bekend!

 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.