Reisnieuws

10 reisfavorieten van Reisreporter imac1963

Gepubliceerd: 08 okt 2012
11

Monique ook wel bekend als reisreporter 'imac1963' vertelt ons over de spannende en mooie reizen die zij en haar gezin samen maken. Alhoewel haar zoon pas elf jaar oud is, houdt niets ze tegen om de wereld te verkennen.

Ik heb het idee dat we niet tot de standaard doelgroep van RR behoren. Ik reis namelijk altijd samen met mijn (1) favoriete reisgenoten: man en kind van 11 jaar. Ons kind is gelukkig heel makkelijk en zeer sportief. Tijdens onze vakanties houden we maar op één manier rekening met hem. En wel met de keuze van zijn favoriete vervoermiddel. Een camper. We kunnen op die manier veel van een land zien, slapen en rijden wanneer we maar willen. Bovendien is het voor ons allemaal een stuk rustiger. Zo hoeven we niet iedere dag in en uit te checken.

We zijn op bijna alle continenten geweest. (2) Antarctica heeft bij ons de grootste indruk gemaakt. We hebben de uitgebreide route gedaan. Eerst de Falkland eilanden, daarna South Georgia en tenslotte Antarctica. We zijn overdondert door de stilte, de natuurpracht, de walvissen, zeeleeuwen en de honderdduizenden pinguïns. Zoals een Belgische ontdekkingsreiziger ooit zei: “Op Antarctica is niets te zien, maar dat niets is zo overweldigend dat je er uren naar kan kijken??.

Wij zijn gek op de natuur en (5) wildlife. In Canada hebben we veel bergen met besneeuwde bergtoppen gezien, prachtige meren, beren, herten, bald eagles en heel veel dennenbomen. In Alaska is echter onze verwachting overtroffen. Daar hebben we in Katmai National Park, met name bij Brooks Falls, heel veel beren gezien die zalmen vangen.We doen graag (6) sportieve dingen tijdens onze reizen: snorkelen in de Great Barrier Reef van Australië, skiën in Nieuw-Zeeland, kajakken bij Tofino (Canada) en white water raften. Maar het meest extreme was de driedaagse kajak/campingtocht in Alaska naar de Columbia Glacier. Op de tweede dag moesten we de regen en een tegenwind van 35 km/uur trotseren. De derde dag werden we beloond met een strak blauwe lucht, ijsschotsen en zeeotters om ons heen. Een belevenis om nooit meer te vergeten!De (7) meest actieve bestemming tot nog toe is Lapland geweest. Gedurende één week hebben we iedere dag een ander avontuur beleefd, met huskyhonden, rendieren, snowmobielen en natuurlijk ook op de ski's. Van te voren hebben we veel gezeur gehad dat onze zoon te jong zou zijn voor al die activiteiten, maar het is perfect gegaan.

In Nieuw-Zeeland hebben we een (8) fantastische route gereden van Picton naar Kaikoura. Aan je rechterhand bergen en aan je linkerhand de oceaan. Maar de mooiste route die we hebben afgelegd is toch per boot geweest, van South Georgia naar Antarctica waar we bij South Orkney heel veel ijsschotsen hebben gezien met walvissen en vele pinguïns.Tijdens onze reizen zijn we eigenlijk het meest onder de indruk geraakt van de (8) dieren die we ontmoet hebben. We hebben orka’s en walvissen zien springen in de Alaska Kenai Fjords maar toen stormde het. De orka’s bij Vancouver Island kwamen héél dichtbij en met hun enorme rugvinnen erg indrukwekkend. Door de microfoon in de boot konden we ook nog eens genieten van hun onderwater conversaties.Gelukkig voor onze zoon gaan we ook weleens naar een warme bestemming. Onze reis naar Australië en Nieuw-Zeeland sloten we af op het eiland Aitutaki één van de Cook eilanden. In het Aitutaki Lagon Resort hebben genoten van deze geweldige (9) ’bountybestemming’: fantastisch strand en overheerlijk eten. Hier heeft onze zoon voor het eerst gekajakt en uiteraard veel gezwommen.Zodra we onze favoriete (10) Starbucks zien, gaan we er naar binnen of dit nu in Buenos Aires, Hongkong of Sydney is. Alleen niet in Seattle. Daar zijn zoveel Starbucks dat je er een dagtaak van kan maken om ze te bezoeken. Hier opende Starbucks voor het eerst zijn deuren in 1971.
deel dit artikel met je vrienden:

Reacties van bezoekers Reageer

adelheid

Door: adelheid • Geplaatst op

De nummering loopt niet helemaal door, maar dat doet er verder niet toe. Je hebt een prachtige top-10 gecompileerd. Veel schitterende natuurgebieden die nog op mijn verlanglijstje staan. Ik hoop dat jullie nog veel van dit soort prachtige reizen zullen maken.

EvanderHel

Door: EvanderHel • Geplaatst op

Ik vroeg me al af waar de Starbucks bleef maar op de valreep staat hij er toch nog in, haha! Wat een wereldse top 10, machtig zeg. Natuur en wildlife zijn ook echt mijn ding, ik zit te genieten van de prachtfoto's die je erbij hebt gezet. Nog veel van dit soort mooie reizen gewenst, Monique!

jeannette

Door: jeannette • Geplaatst op

fantastiche toptien!

konne000

Door: konne000 • Geplaatst op

Fantastische opsomming van heel veel zeer bijzondere en extreme plekken, Monique! Vele ouders durven/willen hun kind op die leeftijd nog niet mee te nemen! Jullie bewijzen dat het heel goed kan! Schitterend verhaal!
Hans

Miller

Door: Miller • Geplaatst op

ik sta ook volldige achter jou over Starbucks. Daar gaan we ook altijd naartoe als we in de buurt komt.
Geweldig gezin heb je en verder indrukkwekkende reis gemaakt.
Gefeliciteerd!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.