Reisnieuws

10 reisfavorieten van Reisreporter Paulhoo

Gepubliceerd: 01 okt 2012
23

Reisreporter van de week Paulhoo vertelt over 'jezusslippers', verre spannende reizen en hoe het is om oog in oog staan met een cheetah.

Wat is je favoriete reisontmoeting geweest?
In 2011 werd ik op de Otjitotongwe Cheetah Farm in Namibië door een (1) cheeta gelikt op mijn hoofd en arm op het moment dat ik liggend op mijn buik een andere cheeta fotografeer. Deze ontmoeting met ‘s werelds mooiste roofdier zal ik nooit vergeten en behoort daarom tot mijn mooiste reisontmoeting.Wat is je favoriete land?
Mijn favoriete land bezocht ik voor het eerst in 2009. We maakten een combireis naar Peru-Bolivia: panfluitmuziek, Machu Picchu, condors met een spanwijdte van 3 meter, mensen in mooi gekleurde kleding, allemaal hoogtepunten van Peru. Toch heeft (2) http://www.columbusmagazine.nl/zuid-amerika/bolivia/newpage.html meer indruk op mij gemaakt vanwege haar surrealistische landschappen: een cactuseiland te midden van een zoutvlakte, geisers, 7-kleurige bergen en rotsen in de vorm van een boom. Dit armste land van Zuid-Amerika kan bovendien wel wat inkomsten uit toerisme gebruiken.

Wie is je favoriete reisgenoot/liefde?
Als echte dierenliefhebbers worden Nancy en ik telkens weer verliefd op katjes die we op reis tegenkomen. Vaak kopen we snoepjes of houden we een deel van ons diner apart voor ze. Nancy (3) heb ik leren kennen in 2005. Zij heeft het reisvirus op mij overgebracht. Vanaf 2006 maken we jaarlijks een verre reis en 2 à 3 stedentrips. Nancy is er verantwoordelijk voor dat ik me tijdens vakanties op ‘jezusslippers’ voortbeweeg, echte liefde dus. Via haar ken ik ook reisreporter Cobinho, die me aan deze RR-verslaving heeft geholpen, waar Nancy overigens minder blij mee is...

Wat is je favoriete road trip of route?
In 2006 vertrokken we per huurauto vanuit Toronto om naar het uiterste oosten te rijden, het schiereiland Nova Scotia (Nieuw Schotland). Een van mijn (4) favoriete routes is de ‘Cabot Trail’, die een 300km lange ‘lus’ maakt aan de noordkant van dit eiland, voert door een glooiend groen landschap met indrukwekkende uitzichten op een grillige kust en oceaan.Wat is je favoriete reisfoto?
Deze (5) wildlife foto is voor mij geslaagd, omdat ik oogcontact heb met één van de twee zebra’s, terwijl de andere mij juist negeert. Deze onverwachte situatie vind ik iets humoristisch hebben.Wat is je favoriete wildlifebestemming?
Chobe National Park in Botswana onderscheidt zich als (6) wildlifebestemming voor mij van onder meer Etosha National Park Namibië. Dit is omdat het een rivier heeft die door het gebied heen slingert. Het landschap is veel glooiender en heeft meer variëteit aan kleuren. Daarnaast zijn de excursies, die per jeep op het land zowel door het water kunnen worden gedaan, relatief goedkoop. Je hebt ook nog een grote kans op het zien van de ‘Big 5’.Wat is je favoriete extreme sportervaring?
In Peru kozen we ervoor om met de mountainbike van een actieve vulkaan te racen. Toen ik mijn vriendin wilde inhalen, vloog ik over de kop. Gelukkig bleef de schade beperkt tot wat schrammen, lichte kneuzingen aan handen en een lichte deuk in mijn ego. Een (7) extreme sportervaring was het me wel.Minder extreem, behalve de temperatuur brrr… Maar ook niet minder indrukwekkend was de huskytocht die we in 2009 in Fins Lapland maakten. Actief bezig zijn met mooie enthousiaste honden in een landschap van glinsterende sneeuw terwijl de zon langzaam zakt. Kan het nog beter?Wat is je favoriete festival?
Afgelopen jaar waren we in de week voorafgaand aan Pasen, ook wel (8) ‘Semana Santa’, in Granada. We waren getuige van processies waarin enorme beelden de Sacre Monte (de heilige berg) werden opgedragen. De combinatie van muziek, wierook en (knappe) madonna’s gehuld in zwarte kleding maakten dit een bijzonder, fotografisch interessant, gebeuren. Leuk om te weten; je krijgt bovendien gratis tapas bij je biertje!Wat is je favoriete stad?
Het vreemde aan (9) New York is dat het voelt alsof je er al bent geweest’: yellow cabs, Times Square, Broadway, de Empire State Building, allemaal beelden die je kent uit films en TV-series. Je weet dus welke foto’s je wilt maken wanneer je er voor het eerst naartoe gaat. De TD Boro Bike Tour, een jaarlijks fietsevenement waarbij een deel van de stad tijdelijk is afgesloten voor autoverkeer, biedt mogelijkheden voor foto’s die je slechts 1x per jaar kunt maken.Wat is je favoriete volk?
Ik ben in geen ander land (10) vriendelijkere mensen tegengekomen dan in Maleisië. De mensen zijn daar zo oprecht geïnteresseerd. Kinderen lachen wanneer je een foto wilt maken en maken spontaan een ‘peace’-gebaar. Vaak kregen we ongevraagd nuttig advies, onder meer over reisroutes.
deel dit artikel met je vrienden:

Reacties van bezoekers Reageer

adelheid

Door: adelheid • Geplaatst op

Tijdje weggeweest en nu probeer ik in te halen wat ik gemist heb op RR. Leuk om jou reisfavo's te lezen en het filmpje is geweldig. Blijkbaar wist de cameraman/vrouw dat dit stond te gebeuren. Geweldige belevenis. En verder hele mooie foto's bij alle top 10 elementen.

EvanderHel

Door: EvanderHel • Geplaatst op

Sjeezus zeg, die slippers... dat kun je echt nie maken nie ;-) Je mag ze op 4 november gerust thuislaten hoor, haha!
Gave top 10 met bijzonder mooie foto's, genieten zeg. En dat filmpje heb ik nu al diverse keren zitten bekijken, positief jaloers ben ik wel! Volgende keer een filmpje met een cheetah groepshug?

Jan10e

Door: Jan10e • Geplaatst op

Ha, wat voor gel smeer jij in je haar als je denkt dieren te gaan spotten? Geweldig zeg. Heb genoten van deze top 10. Heel gevarieerd. Tot ziens op de RRdag.

silly

Door: silly • Geplaatst op

Geweldige top 10 Paul, superervaring met de likkende Cheetah, tof filmpje..Wat je schrijft over Bolivia maakt me heel nieuwsgierig naar het land. Je hebt ontzettend veel mooie plekken gezien en maakt echt schitterende foto's, leuk om je zo te leren kennen, tot ziens tot op de RR dag :))

Cobinho

Door: Cobinho • Geplaatst op

Duidelijk goed voor je top-10 gaan zitten... leuk om te lezen (sommigen wist ik naturlijk al). Mooie lijst en ik wed dat je nog veel meer kwijt had gekund. Vooral de vairiatie spreekt me aan en de jezusslippers’ is herkenbaar, maar ik heb wat meer met mijn afritsbroek!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.