Reisnieuws

10 reisfavorieten van Reisreporter Kuiken

Gepubliceerd: 24 sep 2012
11

Reisreporter van de week 'Kuiken' vertelt ons over haar avonturen in Afrika. En natuurlijk waar zij nou het meest van kan genieten.

Tja het kan bijna niet anders dan dat Afrika mijn (1) favoriete werelddeel is en (2) Kenia mijn favoriete land. Als ik langs Mount Kenia vlieg ben ik al opgetogen want ik ben bijna weer “thuis??.Op het moment dat ik uit het vliegtuig stap bekruipt mij het gevoel dat dit de plek is waar ik moet zijn. De mensen, de geuren, de natuur, de dieren, ik geniet van elk moment, zelfs in Nairobi. Hoewel ik Nairobi niet een prettige stad vind is er wel van alles in de omgeving te doen. Je kan bijvoorbeeld een bezoekje aan het Sheldrick opvanghuis voor olifanten en neushoorns brengen. Een hele fijne locatie (3) om te overnachten is dan Wildebeest Camp, een tented camp richting Ngong Hills. Wildebeest Camp is de enige tented camp in Nairobi, met leuke tuinen en een rust die je niet verwacht in zo een grote stad.Mijn (4)favoriete route is de rit van Nairobi naar Naboisho Conservancy. Het eerste deel rijd je op verharde wegen, door dorpjes en langs de riftvallei. Voor mij begint de reis na Narok pas echt! Voor 99% onverhard en een four wheel drive is noodzakelijk om door alle rivierbeddingen te komen. De plaatjes die je tijdens de rit al ziet, je komt gewoon ogen tekort. Van jongens met hun kudde geiten of koeien tot het wild wat je direct na Narok al tegemoet komt. Alles wil je gewoon vastleggen!

Dan ben je eindelijk in de omgeving van de Masaï Mara (5), mijn favoriete wildlife bestemming. Wat een landschap en diversiteit aan dieren in enorme aantallen! Ik kan er geen genoeg van krijgen. Al die gazelle’s, olifanten, prachtige giraffes, alle katachtigen, en dan heb je ook nog de vogels, wat een kleurenpracht! Ooh en ook de apen, de mangoest, en vlinders kunnen mij bekoren. Daar maak ik natuurlijk ook mijn favoriete foto’s (6) en deze foto’s zijn dan ook gelijk mijn favoriete reissouvenir (7) samen met mijn herinneringen.

De mooiste foto van een leeuw die ik heb gemaakt was aan het eind van een middag. Het was al bijna tijd om terug naar de lodge te gaan, donkere wolken pakken zich boven ons samen, een enorme regenbui was in aantocht. Ineens zien we een prachtige beest op een heuveltje liggen, de slagregens trotserend. Tja wat doe je dan...? Ook stoppen en in de regen proberen je camera droog te houden! En vooral te genieten van het moment terwijl je probeert nog een paar mooie foto's te maken.Ik heb de Masaï (8) leren kennen als een trots en saamhorig volk, met eeuwenoude tradities die ze proberen te behouden terwijl de wereld om hen heen in rap tempo verandert.

De gesprekken met de paar vrouwelijke studenten van de Koiyaki Guiding School waren informatief en gaven een beeld van een cultuur ver weg van de onze. Studeren was niet alleen maar een voorrecht, er was zelfs jaloezie naar zussen toe die wel mochten studeren. Voor vrouwen die studeren is het vinden van een juiste partner steeds moeilijker. De vrijheid die ze geleerd hebben te waarderen willen ze niet meer kwijt, waarbij een Masaï man deze vrijheid niet zal tolereren.

Mijn ‘secret’ spot is toch wel Naboisho conservancy (9), ruig, ongerept natuurgebied met weinig toeristen. In Naboisho is al het land verdeeld onder de 240 ‘chiefs’. Zij leasen hun stukje grond aan de Conservancy en krijgen daarvoor een vast bedrag.Als vrijwilliger kwam ik in dit natuurgeweld terecht en gaf les aan Masaï studenten. Mijn meest indrukwekkende moment (10) was een tocht in een open truck met de studenten en leerkrachten naar de opening van Naboisho als Conservancy. Het was mijn eerste dag als vrijwilliger. De tocht was onvergetelijk (wederom door rivierbeddingen, rivieren etc) maar met name om het uitbundige gezang van alle aanwezige Masaï mensen. Wat een moment, wat een ervaring! En daar zat ik tussen! Mijn reis naar Kenia kon al niet meer stuk. En wat is dan beter om aan het eind van de dag voor je eigen tent met een glaasje wijn te genieten van een zonsondergang over dit mooie stukje wereld.


deel dit artikel met je vrienden:

Reacties van bezoekers Reageer

Miller

Door: Miller • Geplaatst op

Echt afrika liefhebberend. Interesse verhaal en gefeliciteerd

Angelaa

Door: Angelaa • Geplaatst op

Wat een mooie reisfavorieten! Afrika is voor mij nog een redelijk onbekend continent. Mooie foto's ook!

jhhuijs

Door: jhhuijs • Geplaatst op

Geweldig om te lezen hoe je op kunt gaan in een bepaald land. Prachtige foto's heb je bij je top 10 staan.
Ik hoop dat je dit 2e thuisland nog vaak kunt bezoeken.

REvanSlooten

Door: REvanSlooten • Geplaatst op

Nog gefeliciteerd! Mooi om te lezen hoe je Kenia in je hart hebt gesloten!

schenkel

Door: schenkel • Geplaatst op

Allereerst nog gefeliciteerd met je Rrschap,

Geweldig verhaal omtelezen ik heb dat zelfde gevoel kom ik in Afrika dan kom ik thuis!!!!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.