Reisnieuws

Reiservaringen op je CV

Gepubliceerd: 27 sep 2012
0

Een tijdje naar het buitenland gaan is iets waar veel mensen van dromen. Klinkt ‘na mijn studie’ of ‘ wanneer ik minder ga werken’ je bekend in de oren? Je hoeft niet te wachten met reizen. Reizen voegt juist heel vaak iets toe aan je loopbaan. Zo kun je reizen op een positieve manier op je cv zetten.Vrijwilligerswerk
Een perfecte manier om een tijdje in het buitenland te verblijven, iets bij te dragen aan het land waar je bent en je horizon te verbreden met een totaal nieuwe werkervaring.
Met vrijwilligerswerk laat je zien dat je niet bang bent om hard te werken en dat je je voor 100 procent ergens voor inzet.
Je kunt allerlei richtingen op met vrijwilligerswerk, van de zorg tot mensenrechten en bouwkunde. Bovendien heb je vaak de keus om te verblijven bij een gastgezin. Zo leer je de cultuur op een hele speciale manier kennen.

Stage
Als je nog studeert is een stage in het buitenland een goede manier om een tijdje van huis te gaan en je toch studie niet te onderbreken. Veel werkgevers vinden een buitenland stage juist een pro. Je bent immers internationaal georiënteerd, je hebt een buitenlandse taal onder de knie en je laat zien dat je je zelfstandig staande kunt houden in een andere cultuur.

Reizen
Wil je liever gewoon reizen? Een tijdje vrij nemen om te gaan reizen is helemaal niet slecht voor je carrière. Je leert juist een hele hoop bij. Je kunt een hele lijst met nieuwe pluspunten op je CV zetten. Zo vergt het plannen van een trip ‘goede organisatie- en budgetteringsvaardigheden’.
Heb je geprobeerd, met handen en voeten, een gesprek met een local aan te knopen? Dan kun je zeker aan je CV toevoegen dat je jouw ‘communicatievaardigheden’ flink hebt verbeterd en ‘taalbarrières’ voor jou geen probleem zijn.
Op reis kom je vaak in ongeplande situaties terecht en moet je je zo goed mogelijk aanpassen aan die situatie. Weer een puntje op je CV want je hebt een ‘goed aanpassingsvermogen’ en je kunt je ‘flexibel opstellen’.

Blog
Een blog bijhouden van al je reisavonturen is ook een toevoeging op je cv. Je leert een hoop nieuwe dingen bij zoals het onderhouden van een website, omgaan met social media en je ontwikkeld je schrijfvaardigenheden.

Wacht dus niet langer en boek die lang uitgestelde reis! Je CV wordt er alleen maar beter op.

Foto door: estherv.reisreporter.nl

Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of
deel dit artikel met je vrienden:

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.