Reisnieuws

Genomineerden: Mijn favoriete auto only plek

Gepubliceerd: 11 sep 2012
0

Er zijn prachtplekken op de wereld waar je alleen met de auto kunt komen. Daarom vroegen we de online Columbus Community foto’s van de mooiste ‘auto only’ stekkies te uploaden en daarmee kans te maken op drie weken autohuur van Sunny Cars t.w.v. € 1000.

Columbus Travel
Columbus Travel
In de edities mei, juli en september van Columbus Magazine dit jaar is er elke keer één foto genomineerd door de eindredactie. Deze foto's zijn uitgelicht in het magazine en op deze pagina.

Stem NU op één van de onderstaande genomineerden!
Alle Reisreporters kunnen vanaf 10 september tot 7 oktober op één van de genomineerde foto's stemmen.

Hoe kan je stemmen?
Geef je voorkeur aan door te mailen naar reisreporter@columbusmagazine.nl
Vermeld als volgt in het onderwerp van je mail: Stem - Sunnycars
Vermeld in de inhoud van je mail jouw winnaar: Editie nummer + je eigen gebruikersnaam van Reisreporter.nl

Let op: Er mag eenmalig gestemd worden!


De winnaar zal na de stemronde bekend worden gemaakt in editie 37 en op de website.

De genomineerden zijn.... :

Editie 34, mei. Grietje Buisman alias grietbuis.reisreporter.nl Haar favoriete ‘auto only’ bestemming is: Gran Canaria.

‘Gran Canaria is een van de bekendste Canarische Eilanden, maar zoveel meer dan zon, zee, overvolle stranden, feesten in schreeuwerige disco’s en eten bij ‘Broodje van Kootje’. Ontdek het zelf. Huur een auto en trek het prachtige, bijzonder vredige binnenland in. Je vindt er idyllische dorpjes, koele meertjes enmooie (naald-)bossen. Als je op je gemak van de natuur wilt genieten, kun je van berghut naar berghut trekken en daar overnachten. Eenvan mijn favoriete plekken in het binnenland is de Roque Nublo, letterlijk ‘Wolkenrots’. De 1809 meter hoge piek ? de op één na hoogste van Gran Canaria ? is vrijwel overal op het eiland zichtbaar en prima met de auto toegankelijk. Eromheen liggen prachtige wandelpaden, met uitzicht op het groene landschap, de Atlantische Oceaan en de indrukwekkende vulkaan Teide op buureiland Tenerife. Maar zet de auto ook gewoon eens stil op een hoger gelegen weg en geniet van de mooiste vergezichten. Grote kans dat je een van de kleurrijke stuwmeren van het eiland, waaronder Chira en Las Niñas, ziet liggen. Hierin wordt water opgevangen voor het bevloeien van de lager gelegen landbouwgronden. Maar zelfs iets eenvoudigs als een wolkendeken levert weer een heel mooi en ander landschap op.’ Gps-coördinaten: 27° 92' noord, 15° 54' west.’

Editie 35, juli. Diane Thoné alias dianethone.reisreporter.nl Haar favoriete ‘auto only’ bestemming is: de Navajo-brug in de staat Arizona.

‘Op de Glen Canyon Bridge na is de schitterende Navajo Bridge over een lengte van bijna duizend kilometer de enige brug over de Colorado-rivier. Het bouwwerk ging in 1929 open om het zuiden van de staat Utah ? en het tot dan toe ontoegankelijke noordelijke deel van de staat Arizona ? binnen het bereik van automobilisten te brengen. De machtige ravijnen van de noordelijke Grand Canyon werden zo ontsloten voor het grote publiek. De brug bleek een schot in de roos en kon in no time op veel reizigers rekenen. Te veel reizigers. De stalen constructie, die zo’n 140 meter boven de rivier zweeft, was niet berekend op zo veel verkeer. In 1995 werd dan ook besloten een nieuwe Navajo Bridge te bouwen, nagenoeg een exacte kopie van het origineel maar veel robuuster. Tegenwoordig kun je met de auto de oude brug niet meer op, te voet en te paard nog wel. Je hebt er een duizelingwekkend uitzicht op de zogeheten Marble Canyon en kunt zelfs, als je het aandurft, van de railing bungeejumpen!’

Editie 36, september. Angela Ramakers alias angelaenanniek.reisreporter.nl Haar favoriete ‘auto only’ bestemming is: Lombardije en de meren in Italië.

‘Een weekje toeren met een sportwagen, waar kun je dat nu mooier dan op de grens van Italië met Zwitserland? In het hart van het Nationaal Park Stelvio, een van de oudste en grootste beschermde natuurgebieden van Europa, ligt de 2758 meter hoge Stelviopas. Het is een van de klassiekers der klassiekers, voor zowel wielrenners als avontuurlijke automobilisten, en derhalve ons doel om de wendbaarheid van onze auto te testen. Liefst 48 haarspeldbochten telt de pas omhoog vanuit de Italiaanse kant, maar de stuurmanskunsten worden beloond met een prachtig uitzicht en een kop heerlijke warme chocomel met slagroom in restaurant Tibet – ja, het was er nog behoorlijk koud in juli en ja, je waant je in Tibet. Via de deels onverharde Umbrailpas in Zwitserland hebben we het rondje Italië weer compleet gemaakt. Voor onze dochter van twee was het de vuurdoop wat betreft het betere bochtenwerk. Gelukkig heeft ze geen aanleg voor wagenziekte!’Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.

deel dit artikel met je vrienden:

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.