Reisnieuws

In recordtempo naar de top

Gepubliceerd: 30 dec 2007 0
De Oostenrijkse bergbeklimmer Chris Stangl heeft in een recordtijd de hoogste top van Antarctica bereikt - de ‘Mount Vinson’ (4892 meter). Hij deed er negen uur en tien minuten over; twee keer zo snel als het oude record van negentien uur.
Door dit record heeft hij nog een ander record op zijn naam weten te schrijven. De ‘Mount Vinson’ hoort bij de Zeven Toppen, de zeven hoogste bergen van ieder continent, en de Oostenrijker heeft al deze bergen beklommen in een totaaltijd van maar 58 uur en 45 minuten. Ter vergelijking, een gemiddelde - geoefende - klimmer heeft daar ongeveer 500 uur voor nodig.

Stangl, over zijn klim op de ‘Mount Vinson’: ‘Geen problemen, alles ging volgens schema. Alleen aan de schaduwzijde van de berg was het erg oncomfortabel. Het ijs groeide uit mijn mond en neus.’
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Laatste kans: doe mee aan de Instagram-wedstrijd!

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doen met je mooiste winterfoto’s.

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doe...

Hotels zijn uit! 4 unieke slaapplekken to go

Hotels zijn uit, aparte slaapplekken zijn in. En wat is er nou aparter dan slapen in een afgedankt voertuig? Dit zijn onze favorieten.

Hotels zijn uit, aparte slaapplekken zijn in. En wat is er nou aparter dan slapen in een afgedankt voertuig? Dit zijn onze favorieten.