Reisnieuws

10 reisfavorieten van Reisreporter Jhhuijs

Gepubliceerd: 03 sep 2012
14

Corry Huijs en haar man hebben sinds hun zoon het huis uit is gegaan, behoorlijk wat reizen gemaakt. Ze vertelt ons over haar ervaringen en hoe deze haar grenzen verleggen.

Mijn favoriete land is (1) Indonesië] en met name Bali. Mijn man en ik hebben Bali leren kennen na een rondreis door Sumatra en Java met als eindbestemming Bali. Toen is de liefde voor Bali ontstaan en dit is ook sinds vier jaar onze (2) favoriete relaxbestemming voor de wintermaanden.

Jullie begrijpen dat daarom (3) Azië ook mijn favoriete werelddeel is . Mijn man en ik zoeken liever de warmte op dan de kou, alhoewel we ook een keer een cruise naar IJsland, Spitsbergen en Noorwegen hebben gemaakt . Toch trekken de zuidelijke landen ons meer.

(4) Engels is mijn favoriete taal omdat ik deze na Duits het beste spreek . Met Engels kun je je in de meeste landen goed redden. Lukt dat niet, dan kun je nog altijd je handen of voeten gebruiken om iets duidelijk te maken.

Een specifieke reisfoto heb ik niet maar het lopen over de (5) canopywalk in Taman Negara in Maleisië was een eenmalige en bijzondere ervaring. Ik heb doodsangsten uitgestaan, maar wat was ik trots dat ik het toch maar weer gedaan had . Zo verleg je steeds je grenzen.

Tijdens onze reizen houden we ervan om (6) lokale restaurantjes uit te proberen. Het moet er wel druk zijn, met vooral de lokale bevolking over de vloer, zodat je zeker weet dat je verse spullen krijgt.

Ooit hoop ik nog eens een (7) wildlifereis naar Tanzania te kunnen maken en dan ook in de lodges in de parken te logeren. Dat lijkt me echt het einde, vooral na de parken die we tot nu toe al gezien hebben, zoals het Chobe national park en Etoscha national park.

Mijn favoriete reisgenoot is (8) mijn man en sinds een paar jaar de laptop om elke avond de belevenissen van die dag te noteren .

Onze laatste reisbestemming was “The Best of the West van Amerika?? in september 2011. De mooiste herinnering aan deze reis was de (9) wandeling door de Bryce Canyon in Utah, dit was een actieve uitdaging. Langs de smalle paadjes de berg omlaag tot helemaal onderin de canyon en daar hebben we met een aantal personen een torentje van stenen gebouwd als bewijs dat wij daar waren geweest. Het was een prachtige wandeling omlaag, maar wat een moeilijke weg omhoog! Ik heb duizend doden gestorven voordat ik boven was. Ik was helemaal uitgeput maar toch blij met de zoveelste overwinning voor mezelf.

 Als laatste willen we in ieder land waar we op vakantie gaan een souvenir meenemen wat (10) niet uit de winkel komt. We proberen van de lokale bevolking iets te kopen, iets dat hun eigen bezit is. Vaak lukt ons dat ook en dat zijn heel dierbare herinneringen.


Bekijk het profiel van Corry Huijs op jhhuijs.reisreporter.nl.
Wil jij ook je eigen Reisreporter profiel? Schrijf je hier in.

Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Door: Karin Gorter
10 reisfavorieten van Reisreporter Pdanielse

Reisreporter PDanielse noemt zichzelf een reisveelvraat: veel, vaak, en alles! Deze term past perfect bij Peter Danielse die bijna tachtig landen heeft bezocht. Het was dan ook een hele klus voor hem om uit al die ervaringen tien reisfavorieten te...

19
Reisnieuws
Door: Karin Gorter
10 reisfavorieten van Reisreporter Cobinho

Co Rijkmans, alias Cobinho, gaf ons een kijkje in zijn reisfavorieten. Ontmoetingen met cheetah's, snorkelen met barracuda's, Co schrikt nergens voor terug!

25
Reisnieuws
Door: Karin Gorter
10 reisfavorieten van Reisreporter Evanderhel

Deze week werd Evanderhel, oftewel Ellen van der Hel verkozen tot Reisreporter van de Week. Zij deelde met ons haar favoriete bestemmingen en grote liefde voor dieren.

14

Reacties van bezoekers Reageer

ciske

Door: ciske • Geplaatst op

Leuk om te lezen en ik vind het idee van je souvenirs zo leuk [ dat moet ik onthouden ]. Wij hebben zo'n canopywalk in Costa Rica gedaan en ik vond het geweldig mooi.

Cobinho

Door: Cobinho • Geplaatst op

Leuke inkijk... zo leer je deze RR'er ook weer beter kennen. Malesië en Bryce Canyon staan ook nog op mijn lijstje, waarbij de laatste steeds aantrekkelijker lijkt te worden!

Fransvdg

Door: Fransvdg • Geplaatst op

Leuk dat je dit met ons hebt willen delen, Corry! Blijf genieten!

ejbaaijens

Door: ejbaaijens • Geplaatst op

Erg leuk om je 10 reisfavorieten te lezen, Corry! Geeft altijd een goed gevoel om je grenzen te verleggen, lekker te eten en uit te kijken naar een nieuwe bestemming! Hoop dat je wildlife wens snel uit gaat komen!

EvanderHel

Door: EvanderHel • Geplaatst op

Jawel, daar is Bali! Verwacht en ook gekregen :-)
Wat ik erg leuk vind is het eten in lokale zaakjes die er soms niet uitzien maar waar het smikkelen en smullen is! Gelukkig dat jullie niet naar de Aziatische McDonalds afreizen, haha!
Grappig dat je man en de laptop om de eer moeten strijden ;-) als favoriete reisgenoot.
Een mooie verzameling reisfavorieten, Corry!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.