Reisnieuws

Bizarre buitenlandse wetten

Gepubliceerd: 23 aug 2012
0

Sommige landen hebben wel erg vreemde regels opgenomen in hun wetgeving. Zo is het in het ene land verboden je varken Napoleon te noemen, en in het andere land staat in de wet dat je als zwangere vrouw overal mag plassen, zelfs in de helm van een politieagent!

Verenigde Staten: toestemming voor een kunstgebit

In Vermont zijn vrouwen verplicht hun man toestemming te vragen om een kunstgebit te dragen. En niet zomaar toestemming, ze moet dit ook nog eens zwart op wit hebben. Om door te gaan met de vreemde kunstgebitwetten: In Louisiana valt het onder 'lichte mishandeling' wanneer je iemand bijt met je eigen tanden. Doe je dit met een kunstgebit, dan valt het onder 'zware mishandeling' met dus ook een zwaardere (gevangenis)straf.

Singapore: kauwgomverbod

Last van slechte adem? Neem dan in Singapore je toevlucht tot een pepermuntje want het is verboden om kauwgom te kauwen. Dit verbod ontstond omdat het erg moeilijk en duur was om alle kauwgom van publieke plaatsen te verwijderen, maar vooral ook nadat de trein stil kwam te staan doordat de deuren vastgeplakt zaten met kauwgom.

Groot-Brittannië: zwangere vrouwen mogen overal plassen

Als je zwanger bent en Groot-Brittannië bezoekt, heb je mazzel want het is volkomen legaal om waar en wanneer je maar wilt te plassen. Onder de locaties valt zelfs de helm van een bobby!

Frankrijk: het is verboden een varken Napoleon noemen

In Frankrijk bestaat er een wet waarin staat dat je je varken geen Napoleon mag noemen... Zou dat alleen gelden voor levende varkens, of ook dat stukje varkensvlees op je bord?

Bangladesh: verboden om af te kijken

In Bangladesh nemen ze de middelbare school eindexamens erg serieus. Zo serieus zelfs dat wanneer je betrapt wordt op spieken, je op een gevangenisstraf kunt rekenen.

Groot-Brittannië: verboden te sterven in het parlement

Het is niet toegestaan het loodje te leggen in het Britse parlement, omdat het een paleis is en je dan automatisch recht hebt op een staatsbegrafenis. Dus mocht je er een beetje ziek uitzien en iemand bang is dat je komt te overlijden, word je meteen weer buiten gezet.

Frankrijk: niet kussen op het treinstation

Frankrijk staat dan wel bekend als een van de meest romantische landen, hun wetboek is minder toegespitst op romantische zielen. Het is namelijk verboden om op treinstations te zoenen. Deze wet werd in 1910 opgesteld, omdat afscheid nemende paartjes de trein te lang ophielden.

Canada: kinderen mogen niet onder twee meter sneeuw begraven worden

Dus kennelijk is het wettelijk toegestaan om je kind onder 'slechts' anderhalve meter sneeuw te begraven. Het is in Canada ook illegaal om een kind onder de vijf jaar in je koelkast op te sluiten en het is niet toegestaan om een ijsbeerburger te maken.


Heb jij ook een voorbeeld van een bizarre buitenlandse wet? Laat dan een reactie achter!

Beeld door evelien78.reisreporter.nl en JanKranendonk.reisreporter.nl.


Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Gekke activiteiten in Finland

Behoefte om je telefoon weg te smijten en het leven van Neanderthalers na te doen? Ga dan deze zomer naar Finland! Hier wordt een groot aantal ludieke activiteiten en evenementen georganiseerd, waar iedereen aan deel kan nemen.

0
Reisnieuws
Motel weigert volledig dorp

In Nieuw-Zeeland heeft de eigenaar van een motel in Palmerston North na problemen met gasten uit Wainuiomata zijn complex gesloten voor alle zestienduizend inwoners uit deze plaats.

0
Reisnieuws
China verbiedt sexy barmeisjes

Barpersoneel in China mag vanaf oktober niet meer te bloot gekleed gaan. De Chinese regering wil dat uitgaansgelegenheden gaan toezien op de kleding van het personeel. Ook moeten de privé-ruimtes in de horeca ramen krijgen. China wil zo drugsgebr...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.