Reisnieuws

De beste camera van Europa

Gepubliceerd: 20 aug 2012
0

De EISA awards voor beste camera's zijn bekend gemaakt. Lees verder om te ontdekken wat volgens hen de beste camera van 2012 – 2013 is.

De Nikon D800 is verkozen als dé camera van het jaar door EISA, The European Imaging and Sound Association. Deze Europese organisatie bekijkt elk jaar wat de beste gadgets zijn en hebben ook camera’s onder de loep genomen.

De organisatie schrijft het volgende over de Nikon D800: “De full-framesensor, voorzien van 36 miljoen pixels, levert opnames met een uitzonderlijk hoge resolutie. Blijkens de tests door de EISA-tijdschriften zijn er geen concessies gedaan op het gebied van het dynamisch bereik of de ruisniveaus bij hoge ISO-waarden.??

Verder werd de SLT-A57 van Sony gekozen als beste dSLR camera van het jaar en de Canon EOS 5D Mark III de beste geavanceerde camera. Daarnaast vielen de volgende camera's in de prijzen: Olympus OM-D E-M5 als beste compacte systeemcamera, de Samsung NX20 de beste geavanceerde en Fujifilm X-Pro1 werd verkozen tot de beste professionele. De Olympus TOUGH TG-1 is Europa’s sterkste All Weather camera, wat dus je beste keus is als je met twijfelachtige weersomstandigheden van de gebaande paden afwijkt. Canon PowerShot G1 X werd verkozen als beste compact-camera.

Ben jij bekend met een van deze winnende camera’s of ben je van plan om er eentje aan te schaffen? Laat ons hieronder weten of je het eens bent met het oordeel van EISA!

Beeld door Engadget.com.


Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Camera's en microfoons in vliegtuig

Zullen er binnenkort speciale camera’s en microfoons in vliegtuigen hangen? Als het aan de EU ligt wel. Brussel is al enige jaren bezig met het ontwikkelen van speciale opnameapparatuur om terreuraanslagen te voorkomen.

0
Reisnieuws
Fotografie terug in de huiskamer

Epson en Philips brengen de fotografie terug in de huiskamer. Geen zoemende laptops of computers meer nodig. Gewoon vanaf de luie bank je laatste reisfoto's bekijken in High Definition.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.