Reisnieuws

1e passagiersvlucht Zuidpool

Gepubliceerd: 14 dec 2007 0
Op Antarctica is voor het eerst een groot passagiersvliegtuig geland. De Australische Airbus A319 kwam afgelopen zondag aan op de speciaal daarvoor aangelegde ‘Wilkins’-ijslandingsbaan.
Tot nu toe was dit gebied alleen per boot of militair vliegtuig te bereiken, maar vanaf volgende week zullen er regelmatig passagiersvliegtuigen landen. Sinds 2005 wordt er al gewerkt aan de landingsbaan. Deze ligt zeventig kilometer van een Australisch onderzoekcentrum op Antarctica. De baan is vernoemd naar de avonturier Sir Hubert Wilkins, die 79 jaar geleden als eerst naar de Zuidpool vloog.

Vooralsnog is de lijndienst alleen nog voor wetenschappers en onderzoekers. Later kan de dienst misschien ook voor toeristische doeleinden gebruikt worden. Directeur Tony Press van ‘the Australian Antarctic Division: 'Het is een bijzonder moment in onze geschiedenis. De crew van het vliegtuig was enthousiast. Dit is een grote beloning voor het team dat zo hard gewerkt heeft aan de landingsbaan, in soms erg moeilijke omstandigheden.’
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Laatste kans: doe mee aan de Instagram-wedstrijd!

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doen met je mooiste winterfoto’s.

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doe...

Hotels zijn uit! 4 unieke slaapplekken to go

Hotels zijn uit, aparte slaapplekken zijn in. En wat is er nou aparter dan slapen in een afgedankt voertuig? Dit zijn onze favorieten.

Hotels zijn uit, aparte slaapplekken zijn in. En wat is er nou aparter dan slapen in een afgedankt voertuig? Dit zijn onze favorieten.