Reisnieuws

Nederlander verkoopt Noordpool

Gepubliceerd: 13 dec 2007 1
Nederlander Harald van Reenen heeft als eerste burger ter wereld de Noordpool geclaimd. Hij strijdt om het bezit tegen grootmachten als Rusland en de VS. Aan mensen die geloven dat híj het niemansland in handen krijgt, verkoopt hij alvast kleine stukjes Noordpool voor 15 euro per deeltje.
Sinds bekend werd dat de Noordpool niet alleen smelt, maar dat hierdoor bovendien de gigantische olie-, gas- en metaalreserves onder het ijs bereikbaar worden, is een ‘oorlog’ om de Noordpool ontstoken. Rusland, de Verenigde Staten, Denemarken, Canada en Noorwegen hebben hun claim op het niemandsland (het behoort tenslotte nog niemand toe) reeds ingediend. Maar het feit dat dit hele naties zijn, schrikt de 43-jarige Harald uit Amerongen niet af. Hij heeft nu zijn eigen claim op de Noordpool ingediend en deze vast laten leggen bij de Amerikaanse Library of Congress in Washington DC.

Nu zou je je af kunnen vragen: ‘Wat moet een burger met zo’n smeltende ijskap? Is hij van plan eigenhandig de ijsberen te redden?’ Was het maar waar. Van Reenen heeft grote dollartekens in zijn ogen, wat nog duidelijker wordt als je zijn website Giantclaim bezoekt. Want zijn claim is nog niet ingewilligd (en de kans dat hij de Noordpool krijgt is nihil) of hij verkoopt al ‘stukjes Noordpool’ voor vijftien euro per certificaat. ‘Een mooi en origineel cadeau voor je geliefde’, stelt van Reenen. Een originele manier ook om je eigen zakken te vullen, meneer van Reenen? Want wat gebeurt er met onze euro’s als het feest niet doorgaat? Die smelten als sneeuw voor de zon?

Wat vind jij? Is Van Reenen een slimme investeerder of een zakkenklopper? Heb jij interesse in een stukje Noordpool, of zou je liever een ander (minder koud?) plekje op de wereld aanschaffen? Reageer!
deel dit artikel met je vrienden:
 

1 reactie(s) bij "Nederlander verkoopt Noordpool"

  • profile image comment

    gewoon weer een inhalige westerling die over de ruggen van goedgelovige idioten die daar intrappen rijk wil worden.

    Door arjensil • geplaatst op 2008-07-01 15:10:19

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Wegdromers: 10x straatfotografie rond de wereld

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Columbus-community een onuitputbare bron van talent is.

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Colu...

Door: Roselinde
Hier vind je de 5 mooiste Chinatowns ter wereld

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je de mooiste Chinatowns die buiten Azië liggen?

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je...

Wintersporten als een pro: reistips van 3 topatleten

Ze trainen in het buitenland, doen mee aan wedstrijden in het buitenland en streven naar deelname aan de Spelen in het buitenland; deze 3 topatleten delen hun beste reistips.

Ze trainen in het buitenland, doen mee aan wedstrijden in het buitenland en streven naar deelname aan de Spelen in het buitenland; deze 3 topatleten d...