Reisnieuws

10 reisfavorieten van Reisreporter Kheijlaerts

Gepubliceerd: 13 aug 2012
16

Kirsten Heijlaerts heeft haar hart verloren aan Tsjechië en wilde dan ook haar tien reisfavorieten in het kader zetten van Tsjechië. Toch heeft ze gekozen voor verschillende landen om zo ook andere mooie belevenissen te noemen, wat een goed beeld geeft van haar reiservaringen.

Zoals jullie in mijn profiel al kunnen lezen heb ik ‘iets’ met Tsjechië. Het zal dan ook niemand iets verbazen als ik (1) Tsjechië noem als mijn favoriete land. Je gaat er nog steeds terug in de tijd, de natuur is prachtig, er zijn zoveel mooie steden en zoveel kastelen/ruïnes…

Mijn favoriete werelddeel, ik wou dat ik hier een antwoord op kon geven… Echter ik ben pas in twee werelddelen geweest… (die paar stappen in Aziatisch Istanbul tel ik niet mee) Voor onze huwelijksreis kan ik ook nog steeds niet kiezen: Afrika vond ik geweldig, maar ik heb nog heel andere werelddelen niet gezien, Azië lijkt me super, maar ook Zuid-Amerika trekt me heel erg, en dan heb je nog de prachtige natuurgebieden in Noord-Amerika… Zucht...

Mijn favoriete accommodatie in een stad is het hotel waar ik nu ben. Ik heb er al eens een tip over geplaatst: (2) Hotel Nautilus in Tábor. Volgend jaar trouw ik ook in Tsjechië. Dit hotel wordt dan dé plek om te zijn! Wat ik zo goed vind aan dit hotel is de luxe, de goede service, het geweldige restaurant en dan ook nog in een plaats die zeer de moeite waard is! (Ik hoop niet dat dit te veel reclame is want dan zit het voortaan telkens vol…)

Nog een Tsjechisch antwoord dan maar? Wat een echte Columbus plek en mijn favoriete ‘secret spot’ is, is de (3) Martinský Mlýn. Dit restaurant (en pension) bevindt zich in een oude watermolen, aan een vismeertje, in het bos en ligt erg goed verborgen. Je moet het weten te vinden. Er wordt geen Engels of Duits gesproken, de kaart is er ook alleen in het Tsjechisch en ik heb er nog nooit andere bezoekers gezien dan Tsjechen. Wij komen er daarom graag!

De taal waar ik het meest mee bezig ben en wat telkens in mijn hoofd zit in landen waar Engels niet gebruikelijk is om te spreken, is het (4) Tsjechisch. Het Tsjechisch is een heel moeilijke taal en heeft een hele complexe grammatica. Ik heb al jaren les en begin er nu eindelijk een beetje grip op te krijgen.Deze is nog heel recent: mijn favoriete stad is (5) Istanbul. Ik voelde me er meteen thuis. Ook Ljubljana in Slovenië vond ik een plaats waar ik me meteen thuis voelde en dat is voor mij een signaal dat de stad bij mij past. Als ik me meteen op mijn gemak voel.

Ik heb meerdere favorieten voor een zonsondergang: Natuurlijk op ons (6) eigen kavel in Tsjechië met een wijntje in de hand en het kampvuur aan. Maar ook Istanbul vond ik echt geweldig! Vanaf het Aziatische deel, kijkend naar het Europese. Of in Slovenië: Piran. Of natuurlijk op de boot op de Gambiarivier…

Ik ben helemaal niet van de souvenirs! Souvenirs zijn meestal stomme toeristische zaken waar je niks aan hebt. Wat ik veel leuker vind zijn (7) alledaagse spullen die ik ergens op vakantie heb gekocht. En verder natuurlijk mijn foto’s! Wat moet ik zonder mijn foto’s?!

Over mijn favoriete reisontmoeting hoef ik niet lang over na te denken. Dit was absoluut in (8) Senegal met de jongens op de foto. Mijn emo-moment van de reis… Wat waren deze jongens gelukkig met niks!

Last but not least is mijn favoriete reisgenoot (9) mijn vriend! (en natuurlijk ook mijn camera al vindt hij dat niet altijd even leuk…) Samen zien we heel veel en we houden allebei niet van de ‘Lonely planet plat gebaande paden’. We zoeken dus graag de achteraf verstopte, minder/niet bekende juweeltjes op.Bekijk het profiel van Kirsten Heijlaerts op Kheijlaerts.reisreporter.nl.
Wil jij ook je eigen Reisreporter profiel? Schrijf je hier in.

Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Door: Karin Gorter
10 reisfavorieten van Reisreporter DW

DW werd afgelopen week gekozen als ‘Reisreporter van de week’. Hier volgen de tien favoriete reisherinneringen van Debby.

3
Reisnieuws
Door: Karin Gorter
10 reisfavorieten van Reisreporter LRison

LRison werd afgelopen week gekozen als ‘Reisreporter van de week’. Reden voor ons om Lou Rison naar zijn favoriete reisherinneringen te vragen!

6
Reisnieuws
Door: Karin Gorter
10 reisfavorieten van Reisreporter Rhodaxx

Afgelopen week werd Rhodaxx gekozen als ‘Reisreporter van de week’. We vroegen haar naar haar tien reisfavorieten.

9

Reacties van bezoekers Reageer

adelheid

Door: adelheid • Geplaatst op

Sinds je op RR actief werd maakte je er al geen geheim van dat Tsjechie je favoriete land is. Leuk dat je zo je hart aan een land kunt verliezen. Ik heb dat een beetje met Noorwegen, waar we ook een huisje hebben. Ik ben enkele keren in Praag geweest, maar keer zeker terug en ook vooral om wat van dat landschap te zien waar jij zo hoog over opgeeft.

Gerrit-Gaspedaal

Door: Gerrit-Gaspedaal • Geplaatst op

Ik als stedentripper MOET nog een keer naar Praag maar ik begrijp dat er zat andere plaatsen in Tsjechië de moeite waard zijn om te bezoeken. Leuke reisfavorieten en succes met je Tsjechisch!

floriscal

Door: floriscal • Geplaatst op

Hoi Kirsten,
Via je facebook zag ik pas dat er hier een artikel van je 10 reisfavorieten is geplaatst.
Leuk geschreven, ik hoor je stem er helemaal in doorklinken :-) . Je enthousiasme over Tjechië werkt wel erg aanstekelijk en ik krijg zeker de kriebels om weer eens terug te gaan naar dat mooie land. Al is het misschien dan voor een (mid)week, want zoals je al schrijft; er zijn zoveel mooie plekken op de wereld!
Groetjes Floris.
PS, Ik vind de foto's van Hongarije die je op je facebook hebt geplaatst schitterend.

jvanmoorsel

Door: jvanmoorsel • Geplaatst op

Leuk om je 10 reisfavorieten te lezen, je enthousiasme voor Tsjechië werkt aanstekelijk!

Rhodaxx

Door: Rhodaxx • Geplaatst op

Wat leuk om jouw favorieten te lezen, ik raak geïnteresseerd in Tsjechie. Misschien een keer een RR-dag daar :) ?

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.