Reisnieuws

Top-10 's werelds meeste geliefde keukens op reis

Gepubliceerd: 10 aug 2012
1

Italiaans en Frans scoren nog altijd goed, maar ook de Japanse keuken is in opmars.

Nog altijd scoort de Italiaanse keuken hoog onder reizigers. De pizza´s en pasta´s zijn favoriet voor een derde van alle reizigers die gevraagd werd naar hun favoriete keuken tijdens de vakantie. De Franse keuken heeft een tweede plaats veroverd met 24 procent van de stemmen, gevolgd door het oprukkende Japan met 18 procent. In totaal deden er bijna 30 duizend mensen mee met de enquête van Hotels.com.


Naast sushi, worden verschillende gerechten aanbevolen door de Japanners aan buitenlandse reizigers. Volgens hen zijn de gerechten tempura (groente en vis in beslag gefrituurd), ramen (noodles), soba (noodles van boekweitmeel) en okinomiyaki (een hartige pannenkoek) aanraders.

In de top 10 van 's werelds meest geliefde keukens scoren ook Chinees, Spaans en Amerikaans eten hoog. Zij krijgen respectievelijk 13, 11 en 10 procent van de stemmen, waarbij Spanje vooral haar score dankt aan de tapas en paella, en de VS in trek is bij liefhebbers van hamburgers en friet.

1. Italië 32 procent
2. Frankrijk 24 procent
3. Japan 18 procent
4. China 13 procent
5. Spanje 11 procent
6. VS 10 procent
7. Mexico 8 procent
8. Thailand 8 procent
9. Taiwan 5 procent
10. India 5 procent

Beeld door Priki at Flickr

Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Door: Jane Roos
Onvergetelijke dorstlessers

Wie wel eens wat nieuws wil proberen, waagt zich aan lokale drankjes. Maar wat als die gemaakt zijn van uitgespuugde en verrotte maïs of levensgevaarlijke kogelvis? De Columbus selectie van unieke, lokale dorstlessers. Proost!

0
Reisnieuws
Gratis eten in Milaan

Milaan staat bekend als trendy modestad, maar heeft tijdens deze economische crisis ook iets anders te bieden. Om de terrassen te vullen en de concurrentie aan te gaan in deze onzekere tijden, bieden veel bars gratis hapjesen soms zelfs hele buffe...

2

Reacties van bezoekers Reageer

SarahAlbronda

Door: SarahAlbronda • Geplaatst op

Sorry, maar ik ben het totaal niet eens met deze top 10.

Ten eerste nummer 6: De Verenigde Staten hebben helemaal geen eigen keuken...
Alle gerechten in de VS komen uit andere landen, dus deze kan je al schrappen.

Wat mij betreft staan er te veel Aziatische keukens in de lijst en wat me helemaal opvalt is dat de Indische keuken er niet bij staat. De Indische keuken is zeer goed en smaakvol.

Last but not least: De Turkse keuken wordt niet eens vernoemd terwijl deze toch nog steeds door het merendeel van de mensheid als derde wereldse keuken gezien wordt. De Griekse keuken lijkt erg op de Turkse keuken maar mag ook niet vergeten worden.

No offence hoor en misschien verzorgen jullie geen reizen naar de door mij genoemde landen, maar ze zijn het noemen wel waard.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.