Reisnieuws

Wie is de slechtste chauffeur van Europa?

Gepubliceerd: 07 aug 2012
0

Deze zomer gaan er weer duizenden vakantiegangers de weg op. Zo'n veertig procent van de Nederlanders hebben dit jaar de auto gepakt om op vakantie te gaan. Maar hoe is het eigenlijk gesteld met de rijvaardigheid van Europeanen?De Nederlander vindt de rijkwaliteit van de Poolse chauffeur het slechtst en dan vooral op de Nederlandse wegen. De Duitser ergert zich op zijn beurt weer aan de Nederlandse weggebruiker, blijkt uit de 20 procent van de Duitse stemmen. Andersom heeft de Nederlander niet veel aan te merken op de rijvaardigheid van de oosterburen, zij geven hen slechts 4 procent van de stemmen.

De grootste wegpiraten zijn de Italianen. De Italiaanse autorijder staat met ruim 23 procent met stip bovenaan op het lijstje van slechtste chauffeur. Italianen zijn zelf ook niet gecharmeerd van weggebruikers uit eigen land. Zij geven hun landgenoten maar liefst 28 procent van de stemmen voor slecht rijgedrag.

Top 15 slechtste chauffeur

1. Italiaan 23,7%
2. Griek 15,6%
3. Pool 14%
4. Duitser 7,9%
5. Fransman 7,7%
6. Nederlander 5,6%
7. Spanjaard 5%
8. Brit 4,1%
9. Belg 3,9%
10. Zweed 2,7%
11. Deen 2,5%
12. Zwitser 2,2%
13. Noor 1,9%
14. Oostenrijker 1,6%
15. Fin 1,5%

Dit blijkt uit een onderzoek onder ruim 30.000 bezoekers van de vakantiesite Zoover.nl

Foto van loicdupasquier.Flickr.com

Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
De nadelen van een roadtrip

Alles heeft zijn voor- en nadelen. Dat geldt voor reizen per vliegtuig, bus, maar ook per auto. Zo vinden sommigen mensen een roadtrip geweldig, terwijl anderen er een ontzettende hekel aan hebben en de auto het liefst alleen gebruiken in eigen land.

2
Reisnieuws
Auto-checklist bij een roadtrip

Wat is er nou spannender dan met je auto de wijde wereld in trekken? Op zoek naar avontuur, niet gebonden aan reistijden, zelf weten wanneer je doorrijdt of ergens blijft hangen. Helaas is dit niet zo goed voor het milieu en kan de benzine behoorl...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.