Reisnieuws

Unieke overnachting: vliegtuighotel

Gepubliceerd: 03 aug 2012
3

Een vliegtuig is meestal de laatste plek die je associeert met een goede nachtrust. Deze drie vliegtuigen blijven echter allemaal aan de grond en zijn omgebouwd tot hotel. Ze bieden een unieke overnachting en een goede nacht op een plaats waar je het het minst verwacht.

Slaap in het vliegtuig van de DDR-regering Teuge

Om bij dit hotel te komen kun je gewoon op de grond blijven, want hij is te vinden in Teuge in Gelderland. Het vliegtuig komt uit 1960 en werd eerst gebruikt door de DDR regering, en daarna vloog het naar locaties zoals Cuba, Rusland, China en Vietnam. Daarna werd het omgetoverd tot restaurant en uiteindelijk naar een hotel.

Het hele vliegtuig is omgebouwd tot één moderne, luxe suite en beschikt over alle luxe faciliteiten. Voor een nachtje voor twee personen betaal je €350.

Meer informatie.

Slaap in een boeing in de jungle Manuel Antonio, Costa Rica

Het Costa Verde hotel is een omgebouwde Boeing 727 uit 1965. Eigenlijk heeft het meer weg van een vliegtuig-boomhut-combinatie. Nadat het vliegtuig zijn trouwe dienstjaren erop had zitten, werd het stukje bij beetje door de jungle getransporteerd en weer in elkaar gezet.

Het hotelletje heeft twee kamers en is van de binnenkant geheel uitgerust met teakhouten meubels en wanden. Afhankelijk van het seizoen, betaal je maar liefst tussen de €285 en €611 voor een overnachting.

Meer informatie.

Het 747 hostel Stockholm, Zweden
De Jumbo Stay is een hostel in een Boeing 747 op het vliegveld van Stockholm Arlanda. Het vliegtuig heeft 27 kamers met stapelbedden, en in de cockpit zit een speciale suite met uitzicht over het vliegveld. Minder romantisch is echter dat de badkamer en het toilet gedeeld moet worden met de andere hostelgasten.

Je kunt hier al voor €45 een nachtje in een slaapzaal doorbrengen. Goedkoper dan de andere vliegtuigaccommodaties, maar nog steeds een behoorlijke prijs voor een hostel.

Meer informatie.Beeld door Hotelsuites, Costa Verde. en Jumbostay.


Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Stewardess wil kind drogeren

Bij het taxiën naar de startbaan brabbelde het negentien maanden oude zoontje van Kate Penland herhaaldelijk ‘Dag dag, vliegtuig’. Een stewardess van Continental Express stelde dit niet op prijs en verzocht de moeder om haar peuter's mondje te ...

0
Reisnieuws
Trein vs. vliegtuig

Op reis binnen Europa, vliegangst en geen zin om eindeloos in de auto te moeten zitten? Neem dan een keer de trein. In Nederland rijden de treinen nog niet op hele hoge snelheid, maar zodra je de grens voorbij gaat kan je met honderden kilometers ...

0
Reisnieuws
1 op 3 reizigers heeft vliegangst

De zomervakantie staat weer voor de deur. Nederlanders stappen massaal in het vliegtuig naar warmere oorden. Jij kijkt er enorm naar uit, maar veel Nederlanders hebben slapeloze nachten. Zweet, hartkloppingen en trillende benen. Voor veel mensen i...

0

Reacties van bezoekers Reageer

TonVel

Door: TonVel • Geplaatst op

Er is NOG een vliegtuig in Nederland, in Brabant, Mill. Naast Hampshire Dormylle. 2 kamers op 8 meter hoogte in een Breguette, een met groot bubbelbad, 130 Euro of de andere voor 100 Euro.
google Dormylle (denk ik). Veel goedkoper dus dan die in Teuge.

Angelaa

Door: Angelaa • Geplaatst op

Hmm... ik weet niet of ik dit wel zo leuk vind... Leuk idee, maar ik ben altijd blij als ik na zo'n lange reis het vliegtuig uit mag! Dus om er dan ook nog in te gaan slapen. Ik sla even over!

alpine

Door: alpine • Geplaatst op

Dat verwacht je niet in Gelderland... Nu weet ik niet of je oordopjes tegen het vliegen nodig heb, tegen het snurken of wellicht zelfs beide? Ik denk dat je met oordoppen tegen snurken jezelf wel genoeg indekt, http://www.alpine.nl/gehoorbescherming/sleepsoft/

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.