Reisnieuws

Bommen op Roemeens vliegveld

Gepubliceerd: 10 dec 2007 1
Twee Roemeense journalisten hebben zich verkleed als personeel van het verzonnen ‘Al Qaeda Airlines’ en geprobeerd nepbommen te leggen op de Roemeense luchthaven Baneasa in Boekarest. Met succes.
Zonder problemen parkeerden Alexandru Cautis en Catalin Prisacaru, twee journalisten van de Roemeense krant Academia Catavencu, hun auto op de ‘beveiligde’ personeelsparkeerplaats. De journalisten, verkleed als medewerkers van hun zelf verzonnen Al Qaeda Airlines, liepen zonder moeite de luchthaven op en waren zelfs in staat nepbommen te plaatsen in enkele passagiersvliegtuigen als ook een Hercules militair vliegtuig. Het tweetal hoefde zich nergens te identificeren en had naar eigen zeggen ‘gerust een bazooka en dynamiet mee kunnen nemen’. Het Ministerie van Verkeer in Roemenië start nu een onderzoek naar de veiligheid van het vliegveld.

Ben jij geschrokken van dit nieuws, of vind je dat de beveiliging van een vliegveld nooit perfect kan zijn? Heb je het ervoor over om gefouilleerd te worden en vervelende vragen te beantwoorden op vliegvelden, als dit betekent dat je met een veiliger gevoel aan boord kunt stappen? Geef je mening onderaan deze pagina!

deel dit artikel met je vrienden:
 

1 reactie(s) bij "Bommen op Roemeens vliegveld"

  • profile image comment

    Ik ben van mening dat een aanslag niet te voorkomen is als de daders echt professioneel zijn. Als een aanslag dan wel voorkomen wordt, dan is het ook zeker een toevalskwestie/gelukskwestie, dat de verdachten bij preventief onderzoek al ontmaskerd zijn. Dus, de beveiliging kan volgens mij inderdaad niet perfect zijn en moet dus ook niet overdreven worden. De passagiers, en de bevolking in het algemeen, moeten niet bang gemaakt worden voor terrorisme, want angst kan de culturele afstand tussen mensen vergroten, wat de kans op fundamentalisme en terrorisme vergroot.

    Door Mathijs • geplaatst op 2007-12-10 11:54:25

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Laatste kans: doe mee aan de Instagram-wedstrijd!

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doen met je mooiste winterfoto’s.

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doe...

Hotels zijn uit! 4 unieke slaapplekken to go

Hotels zijn uit, aparte slaapplekken zijn in. En wat is er nou aparter dan slapen in een afgedankt voertuig? Dit zijn onze favorieten.

Hotels zijn uit, aparte slaapplekken zijn in. En wat is er nou aparter dan slapen in een afgedankt voertuig? Dit zijn onze favorieten.