Reisnieuws

Droom jij van een baan als reisjournalist?

Gepubliceerd: 31 jul 2012
0

Maak dan nu kans op 1 van de 3 workshops in Zuid-Afrika! De wereld rondreizen, avonturen beleven, mensen ontmoeten en de natuur verkennen. En dit delen met andere reizigers. Het vak van reisjournalist behoort tot de mooiste op aarde volgens velen. Schrijven is tegenwoordig erg belangrijk, zeker nu iedereen zoveel deelt via de social media kanalen. De foto’s spreken meestal voor zich, maar een goed verhaal schrijven is hele andere koek! Hoe maak je een goed lopend verhaal van verschillende elementen, het is moeilijker dan iedereen denkt.

Columbus Travel
Columbus Travel

Corno van den Berg schrijft al 18 jaar, voor kranten, tijdschriften en nu voor zijn eigen site: Droomplekken.nl. Je kunt nu van hem leren hoe je inspirerend reisverhaal maakt. En dat op één van de mooiste plekken ter wereld: Zuid-Afrika... Je artikel wordt gepubliceerd in toonaangevende media: Columbus Magazine, Metro of Droomplekken.nl.
In samenwerking met South African Tourism kun je deze 8-daagse praktijk-workshop met een reisjournalist winnen. In Zuid-Afrika maak je kennis met de vriendelijke bevolking, de rijke cultuur, het smaakvolle eten, de landschappen en de vele dieren die er leven. Een unieke ervaring, die je om leert zetten in een goed reisverhaal. Bijna vergeten…Corno laat je ook zien hoe je goede reisfoto's maakt die perfect passen bij je artikel. Op deze manier kun je er er zo een mooi geheel van maken.

Wat kun je winnen?
- Een 8-daagse verzorgde reis naar Zuid-Afrika van 1 tot en met 8 oktober 2012 samen met 2 andere winnaars.
- Reis- en praktijk- workshop onder leiding van Corno van den Berg.
- Programma met onder meer een bezoek aan de Karoo en de Kalahari, waar vele gave activiteiten zullen worden gedaan zodat er voldoende input is voor de artikelen.
- Een publicatie van je reisartikel in Columbus Magazine, Metro of Droomplekken.nl.

Wat moet je doen?
- Schrijf 250 woorden over je laatste reis.
Het hoeft geen reisverhaal te zijn, maar moet wel een goed beeld geven van je belevenissen tijdens die reis.
- Je kan je inschrijven op www.droomplekken.nl/winactie
- Uit alle inzendingen worden drie winnaars gekozen die meegaan naar Zuid-Afrika om daar een waardig reisverhaal te schrijven.
deel dit artikel met je vrienden:

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.