Reisnieuws

Top 10 Bijzondere marathons: 10 Marathon van Parijs

Gepubliceerd: 25 jul 2012
1

De marathon lopen, dat doe je niet zomaar. Het gaat per slot van rekening om 42 kilometer. En dan hebben we nog niet eens alle kilometers meegeteld van de zware trainingen vooraf. Toch groeit het aantal deelnemers en reizen diehards zelfs naar het buitenland af voor internationale marathons. Een unieke ervaring en daarom maakte Columbus een top-10 van de meest bijzondere marathons wereldwijd.

De jaarlijkse Marathon van Parijs gaat op een zondag in april van start op de Champs-Elysées. Van de Champs-Elysées lopen de hardlopers langs Chateau de Vincennes naar de Notre Dam. Hierna wordt de marathon voortgezet langs de Eiffeltoren naar het eindpunt, Port Dauphine. De eerste 15.000 deelnemers betalen een bedrag van 65 euro en deze loopt daarna op tot 95 euro.

Meer informatie op Marathon de Paris.com

Foto door A.S.O.
deel dit artikel met je vrienden:

Reacties van bezoekers Reageer

atleet

Door: atleet • Geplaatst op

Ik heb als marathonloper de meeste van deze marathons al gelopen, wel leuk dat jullie hier aandacht aan besteden, zelf ben ik als atletiek trainer ,begeleider van de organisatie ,,Marathons International, onderdeel van GI Travel. Ik begeleid als trainer,masseur,reisleider, deze vele hardloop reizen waar ook ter wereld, dus nu leest ik als abonnee dit verhaal over bijzondere marathons, maar er zijn nog veel meer ,NOG bijzondere marathons, zoals de Jungfrau marathon, two oceans marathon rondom Kaapstad, Dubai marathon, Dead see marathon in Jordanie, en zo ken ik nog een hele lijst met geweldige marathons waar je dan ook gelijk een leuke reis aan kunt verbinden.
Hartstikke leuk dit item

groet Alex halter

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.