Reisnieuws

Reisstress om paspoort bij Nederlandse reizigers

Gepubliceerd: 19 jul 2012
1

Het is vakantie, tijd om te ontspannen en even bij te komen. Toch hebben veel reizigers stress. Dit blijkt uit een onderzoek van vliegticketzoekmachine Skyscanner onder 20.000 respondenten uit twaalf landen.

Opmerkelijk is dat bijna de helft (46%) van de Nederlanders stress heeft om hun paspoort. Een verklaring is waarschijnlijk de nieuwe regeling, waarbij kinderen niet meer in het paspoort van de ouders mogen worden bijgeschreven. Aangezien naar schatting 240.000 kinderen nog niet beschikken over een eigen paspoort en het regelen ervan bij de gemeente lang duurt, kan dit zeker een bron van spanning zijn.

Met 20 procent van de Nederlanders is het zoeken naar een geschikte bestemming de tweede stressfactor. Stress om het vinden, en vermoedelijk vooral het eens worden over een geschikte bestemming, blijkt wereldwijd een issue te zijn. Evenals gestress op de luchthaven zelf met de ellenlange rijen voor check-in en veiligheidscontrole. Koopjesjagen kunnen de Nederlanders als geen ander. Met 0,5 procent krijgt bijna niemand hier stress van, terwijl dit bij veel landen een veel hoger percentage is.

Meest stressvolle elementen van de reis volgens Nederlanders:
1. Paspoort en reisdocumenten (46%)
2. Kiezen van een bestemming (20%)
3. Luchthavens (19%)
4. Vakantiefinanciën (11%)
5. Accommodatie vinden (2%)
6. Reisdatum kiezen (1.5%)
7. Goedkope vliegtickets vinden (0.5%)

Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Stressvrij reizen met kids

Reizen met kinderen kan nogal wat energie van je vergen. Omdat je op vakantie gaat voor de ontspanning, heeft Columbus een aantal tips voor je om zonder stress met kinderen op pad te gaan.

0
Reisnieuws
Waarom reizen verschrikkelijk is

We doen wel alsof reizen zo leuk is, maar laten we eerlijk wezen: de stress van de voorbereiding, de lange wachttijden en die vieze hotelkamers... Je zou er toch bijna van thuisblijven?

5
Reisnieuws
Door: Jussi Megens
Voorkom stress op reis

Een lange of korte vakantie. Een bijzondere of gewone reis. Of je nou dichtbij huis blijft of een verre reis gaat maken, vakantie kan nog al eens voor wat stress zorgen. Hoe laat ik mijn huis achter? Waar check ik in? Hoe komen we bij het hotel? ...

0

Reacties van bezoekers Reageer

Saborina

Door: Saborina • Geplaatst op

Probleem met cosmetica als je een allergie hebt. Ik heb ooit 3 weken mijn haar niet gewassen. Ik kan het je niet aanbevelen het stinkt en het is vet. Dus shampoo heb je dan wel nodig. Lush heeft helaas alleen shampoo waar ik allergische voor ben SLES en SLS,dus dat heeft geen zin. Gelukkig heeft Chagrin Valley ook shampoo bloks zonder deze stoffen en komen ook steeds meer andere merken. Alleppo zeep is ook goed om je haar te wassen. Dat is in ieder geval een alternatief. Ook neem ik proefzakjes mee. Maar het is nog steeds belachelijk dat mensen dit allemaal moeten doen. Krijg het gevoel dat ze mensen pesten ipv veiligheid. Die scanners zijn al jaren belooft,maar komen steeds niet. Elke keer weer. Ik denk ook dat het commercieel aantrekkelijk is om zolang mogelijk dit beleid te voeren. Want al meer dan 8 jaar moet je dit doen. Kan me niet voorstellen dat je nog steeds niet iets hebt.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.