Reisnieuws

Google Maps gaat op de fiets

Gepubliceerd: 13 jul 2012
0

Naast autowegen en wandelpaden geeft Google Maps nu eindelijk ook in fietsfanatiek Nederland de fietsroutes aan.

Google Maps, de kaartendienst van Google geeft nu ook fietsroutes, fietspaden en fietsvriendelijke wegen in Nederland aan. Wanneer je met je muis over het icoontje aan de rechterbovenkant van de kaart gaat, krijg je de mogelijkheid om 'fiets' aan te klikken. Vervolgens wordt er op de kaart ingetekend waar de routes lopen.

Wil je weten wat de beste fietsroute is en hoe lang je erover doet? Typ dan je vertrekpunt en bestemming bij 'routebeschrijving' in en selecteer het fiets-icoontje als vervoermiddel. Volgens Google Maps trappen we met zo'n 18,5 kilometer per uur op onze tweewielers door het land.

Nog niet alle fietsroutes zijn nog ingevoerd. Daarvoor werkt Google samen met gemeentes en kaartleveranciers. Jij kunt ook een handje meehelpen door je favoriete routes buiten de gebaande fietspaden aan te geven via Google Map Maker.


Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
VIDEO: Fietser geramd door antilope

Tijdens een mountainbikerace bij de Albert Falls in Kwazulu-Natal werd de Zuid-Afrikaanse Evan van der Spuy zomaar van zijn fiets geramd. De oorzaak was een hartenbeest die tot wel 220 kilogram zwaar kan worden. Zijn maatje fietste achter hem en z...

0
Reisnieuws
Parijs gaat op de fiets

Met de auto Parijs in wordt door menig chauffeur gezien als een ware nachtmerrie. De stad begint dat ook door te krijgen en wil er door middel van een grote campagne iets aan doen: Lang leve de fiets!

0
Reisnieuws
Fiets je rot

Je moet er maar zin in hebben om 12.000 kilometer te fietsen. Toch is er over de hele wereld genoeg animo voor. Tour d’Afrique organiseert drie intercontinentale routes, waarvan de eerste – van Caïro (Egypte) naar Johannesburg (Zuid-Afrika) – ...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.