Reisnieuws

’s Werelds vreemdste musea

Gepubliceerd: 12 jul 2012
1

Je kun het zo gek niet bedenken...Van kraanwater tot prikkeldraad, van grasmaaier tot de slechtste kunst, ze bestaan allemaal! De redactie van Columbus heeft de raarste snuiters op een rij gezet.

Kraanwatermuseum, China

Ben jij een van die mensen die zich alsmaar afvraagt hoe het water in Beijing uit de kraan komt? Dan hebben we goed nieuws voor je, want het antwoord kun je vinden in het Beijing Museum of Tap Water! Helaas is het wel gelukt om een museum te bouwen over kraanwater, maar schoon, drinkbaar kraanwater produceren lukt nog niet. Het museum werd opgericht toen in 2001 een bevelschrift kwam van de regering om voor 2008, 150 nieuwe musea in Beijing te hebben. Naast het Museum of Tap Water beschikt de stad dan ook over musea over bijen, rood sandelhout en goudvissen.

Grasmaaiermuseum, Groot-Brittannië

De Britten houden misschien wel van een keurig gemaaid gazonnetje, maar om nou een heel museum aan grasmaaiers te wijden? In Southport, Merseyside vonden ze het kennelijk wel een goed idee, en werd het British Lawnmower Museum in leven geroepen. In dit museum kun je alles leren over de historie van de grasmaaier, de verschillende types die door de jaren heen gemaakt zijn en hebben ze een tentoonstelling over grasmaaierraces met de nodige humor.

Pez-museum, Verenigde Staten

Ken je die plastic snoepdispensertjes met daarbovenop zo'n poppetje nog? Jazeker, ook daar is een museum voor. Oorspronkelijk werden de pepermuntjes uitgevonden om mensen van het roken af te helpen, maar uiteindelijk werden de figuurtjes ware collectors-items. Van een Lord of the Rings serie tot Kermit de Kikker, het Pez Memorabilia museum in Californië heeft ze allemaal.

Hondenhalsbandmuseum, Groot-Brittannië

Naast grasmaaiers, blijken de Britten ook een grote interesse te hebben voor hondenhalsbanden. Dit museum toont maar liefst 100 halsbanden, waarvan de oudste maar liefst 500 jaar terug gaat, jaja. Het museum is te vinden in Leeds Castle, en is natuurlijk een vereiste als je een bezoek brengt aan het kasteel!

Museum des doods, Thailand

Voor dit Thaise museum heb je een sterke maag nodig. Het Siriraj Medical Museum in Bangkok heeft als bijnaam 'het museum des doods' en dat zegt al genoeg. In het museum vind je onder andere hersenen na een hersenbloeding, afgehakte en mishandelde armen en benen, longen met messteken en schedels doorboord door kogels. Als 'hoogtepunt' van de tentoonstelling is er het gemummificeerde lijk een beruchte kannibaal die in de jaren 50 verschillende kinderen om het leven heeft gebracht. Ons advies: sla je maaltijd over!
Klik verder voor meer rare musea!
Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Hoogste museum ter wereld

Sinds oktober kun je in Argentinië rondlopen in het hoogste museum ter wereld. Op ruim 3775 meter boven zeeniveau zijn zeldzame voorwerpen en aardwerk te bekijken uit de tijd voor Columbus. Het museum is zowel voor toeristen als voor locals bedoeld.

0
Reisnieuws
Ontstressen in een museum

In de Colombiaanse hoofdstad Bogota kon je de afgelopen week luieren of uitrusten in een museum. In plaats van uren door het museum te slenteren kon je al zittend of zelfs liggend de kunstwerken bewonderen.

0
Reisnieuws
Akropolis gaat verhuizen

Honderden archeologische vondsten afkomstig van de Atheense tafelberg Akropolis moeten verhuizen. Het is de eerste keer dat zoiets gebeurt in Griekenland. De oudheden krijgen een nieuw onderkomen in een museum dat 300 meter verderop ligt, aan de a...

0

Reacties van bezoekers Reageer

treglem

Door: treglem • Geplaatst op

Grappig en bizar tegelijk. Ook vermeldenswaard is misschien het penismuseum in Reijkjavik.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.