Reisnieuws

Werelderfgoed vanuit je luie stoel

Gepubliceerd: 05 jul 2012
0

Via het Google Street View project World Wonders kun je nu vanuit je luie stoel de wereldwonderen bekijken.

Google Street View is een handig tooltje binnen Googlemaps waarmee je panoramafoto's kunt bekijken en je je kunt 'voortbewegen' over de weg. Het is de ideale manier om vast een buurt te bekennen, maar Google heeft nog een functie bedacht: het bekijken van alle UNESCO werelderfgoed locaties.

Zo kun je vanuit je luie stoel de archeologische opgravingen van Pompeii bezoeken, een kijkje nemen bij het Hiroshima Peace Memorial en een bezoekje brengen aan nog veel meer bekende plaatsen wereldwijd.

Via de Google World Wonders Project website kun je op land of op type zoeken, en vervolgens met de bekende pijltjes een virtuele rondwandeling maken. Via het tabje 'information' geeft UNESCO uitleg over de wereldwonderen.

  

Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Tijdreizen naar Rome

Wie terug in de tijd wil reizen kan nu met Google Earth de monumentale overblijfselen van het Romeinse verleden ontdekken. Maak vanuit je luie stoel een rondleiding door de oudheid.

0
Reisnieuws
A'dam in 3D op Google Earth

Nog nooit in Paleis op de Dam in Amsterdam geweest? Daar hoef je je nu niet meer druk om te maken, want je kunt het gewoon vanuit je luie stoel bekijken… Amsterdam staat binnenkort namelijk driedimensionaal op Google Earth. Bijna 170.000 gebouwen...

0
Reisnieuws
Nieuw-Zeeland op Google Earth

Met Google Earth kon je al vanuit huis de hele wereld bekijken in satelietbeelden en inzoomen op steden en gebieden. Het verkeersbureau van Nieuw-Zeeland weet daar handig op in te springen door een speciale ‘laag’ te ontwikkelen voor de geografi...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.