Reisnieuws

Wereldwijd voordelig treinen

Gepubliceerd: 03 jul 2012
0

Soms is het nou eenmaal handiger, of juist leuker om met de trein te reizen. Meerdere treinreizen kunnen echter wel prijzig worden, dus bieden verschillende internationale spoorwegbedrijven meerdaagse voordeelpassen. We hebben ze op een rijtje gezet.

InterRail - Europa

Met de InterRail pas kun je voor een vaste prijs door bijna alle Europese landen kunt reizen en is daarom geliefd onder backpackers. Helaas is het niet meer mogelijk om zomaar op elke trein te springen, sommige landen rekenen namelijk een extra, laag tarief voor InterRail gebruikers. Ook zijn er uitzonderingen voor bijvoorbeeld de Thalys of de Eurostar treinen waar hij niet geldig is, maar kun je hier wel korting mee krijgen.

Met de InterRail pas kun je kiezen voor een pas om in een land te reizen, of in dertig Europese landen. Ze zijn te verkrijgen voor 5, 10, 15, 22 dagen of een maand. Ben je onder de 26 jaar, dan krijg je korting. Woon je in Nederland en wil je door Luxemburg en of België reizen? Dan is de InterRail Benelux Pass ook een optie.

InterRail

USA Rail Pass - Verenigde Staten

Ook al is het openbaar vervoer in de Verenigde Staten meestal niet de handigste manier om te reizen, is het wel mogelijk om met Amtrak het land te doorkruisen en ook zij bieden een meerdaagse voordeelpas. Je kunt kiezen voor verschillende passen, waarmee je een aantal reizen kunt maken. Zo bieden ze een van 15 dagen (8 reizen) voor ± €340, 30 dagen (12 reizen) voor ± €510 en 45 dagen (18 reizen) voor ± €655. Ook is de pas geldig op een aantal bussen en veerboten.

Amtrak USA Rail Pass

Indrail - India

Ook Indian Railways heeft een voordeelpas voor het uitgebreide Indiase treinennetwerk. Je hebt verschillende keuzes voor een Indrail Pass, wat varieert van een lengte van een halve dag tot 90 dagen met verschillende prijsklassen. Van te voren reserveren wordt wel aangeraden, vooral op lange treinreizen.

Indian Railways

Japan Rail Pass - Japan

Zoals de naam al aangeeft kun je met deze pas ongelimiteerd door Japan reizen. Dit geldt voor alle 'JR' treinen, die vrijwel in elke uithoek van het land komen. Ook kun je hiermee gebruik maken van de shinkansen, de hogesnelheidstrein die met 300 km per uur raast. Je kunt voor een pas van een week (± €280), twee weken (± €450) of drie weken (± €570) kiezen. Let wel op dat je je aanvraag bij een reisorganisatie in Nederland doet, want dit kan niet in Japan.

Japan Rail Pass


Beeld door Carla.reisreporter.nl


Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
VIDEO: 'Even' de trein pakken

Als je vindt dat de trein in Amsterdam soms erg druk is, ben je nog niet in Mumbai geweest. Daar kun je niet even de trein in stappen; tijdens spitsuren is het zelfs bijna onmogelijk.

1
Reisnieuws
Treinrit Noord- en Zuid-Korea

Een met bloemen versierde trein die de grens overgaat. Dat gebeurde in het strengbewaakte grensgebied tussen het stalinistische Noord- en kapitalistische Zuid-Korea. Voor het eerst sinds de Korea Oorlog (1950-1953) reden twee treinen in de gedemil...

0
Reisnieuws
Trans-Siberië route verbeterd

Met een lengte van bijna 9300 kilometer is de treinreis van Moskou naar het oosten van Vladivostok (Rusland) een van de meest bijzondere ter wereld. De reis gaat door acht tijdzones, maar is nooit heel populair onder reizigers geweest door de slec...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.