Reisnieuws

10 reisfavorieten van Reisreporter Fransvdg

Gepubliceerd: 02 jul 2012
8

Zijn Reisreporter site puilt uit van de foto's, tips en blogs. Er zijn maar weinig landen die hij nog niet heeft bezocht, en we vroegen Reisreporter van de Week Frans om zijn favorieten te selecteren uit die enorme berg reiservaringen.

Mijn favoriete accommodatie in een stad hoeft niet luxe te zijn. Ik wil wel graag (1) een rustige plek, dus niet naast de liftkoker, onder afzuiginstallaties (zoals op Ibiza) of aan de straatkant als daar veel verkeer langskomt. Ik vermijd hotels waar een tram of trein vlak langs rijdt. Anders ben ik voor zessen al wakker….Ook met moskeeën in de buurt ben ik niet blij. Het mag dan couleur locale zijn, ’s morgens vroeg denk ik daar toch anders over.

Iedereen die mijn site wel eens bekeken heeft weet dat ik gek op reizen ben en dat ik in de bevoorrechte positie ben om heel veel op stap te gaan. Ik ben intussen in meer dan honderd landen geweest en elk land heeft mij een of meer fijne herinneringen gebracht. Landschappelijk heb ik erg genoten van (2) Nieuw-Zeeland en Bolivia. Aan Indonesië heb ik geweldige herinneringen, maar ook aan Japan en ook aan…..nee, ik kan niet goed kiezen. Wat Indonesië betreft, ik verwijs graag naar mijn drie blogs: “Zeventien augustus in Ruteng?? , “Met een varken naar de begrafenis?? en “Mijn debuut als reisbegeleider?? .

Mijn favoriete werelddeel is ook een lastige vraag. (3) Azië scoort heel hoog door de vele culturen die me daar boeien. Maar geleidelijk aan kruipt ook Afrika onder mijn huid. Dat is lange tijd voor mij het onbekende werelddeel geweest. Trouwens, aan Zuid- en Midden Amerika, maar ook aan Europa, heb ik heel veel fijne herinneringen. Mijn probleem is dat ik zo heel veel verschillende dingen leuk vind…je ontdekt overal wel weer iets nieuws wat boeit of verrast. Ga je neus achterna en ontdek het zelf.

Op mijn homepage heb ik (4) Berlijn als favoriete stad genoemd. Daar heb ik destijds zelf in de Muur staan hakken in de kerstvakantie van 1989/1990. Maar sindsdien heb ik nog zoveel meer geweldige steden bezocht. Lissabon hoort zeker bij mijn favorieten, met zijn leuke oude trammetjes en sfeervolle wijken. Maar Kashgar in West-China ook. Over de fantastische zondagsmarkt daar heb ik een tip geschreven.

Mijn favoriete foto’s op de site zijn die foto’s die op (5) negen beoordelingen zijn blijven steken. Het intrigeert me waarom het daarna stopt met de reacties.

Met een (6) goed gevuld Noors buffet maak je me heel blij, maar met een riante rijsttafel ook. Voor een verrassend antwoord verwijs ik graag naar mijn blogs: “Eet smakelijk?? en “Een lekkere cavia??. Dat laatste blog heb ik destijds zonder kwade bijbedoelingen op dierendag ingestuurd en daar was niet iedereen even content mee…

Zonsopkomsten ben ik niet happig op. Dan moet je bij nacht en ontij je bed uit en vaak ook nog een heel stuk rijden in kou en duisternis. Ik kies dan liever voor een mooie zonsondergang. Mijn favoriete plek om van een zonsondergang te genieten mag in de (7) tropen zijn, maar ik kan ook al genieten van een warme, zonnige zomeravond in Schoorl aan Zee. Daar kan ik vanaf mijn huis op de fiets naar toe.

Ik heb hele leuke herinneringen aan een onverwachte ontmoeting met de (8) drie dochtertjes van prins Willem-Alexander en prinses Maxima die samen met opa en oma Zorreguieta in het Archeon in Alphen aan den Rijn op bezoek waren. Daar kon ik toen zonder problemen foto’s van maken. Dat was voor mij een echte toevalstreffer.

Mag ik maar één favoriete café/kroeg noemen? Ha ha! Ik ga dan in ieder geval naar (9) België, want ik ben een liefhebber van alle verschillende soorten Belgisch bier en ook van de Vlaamse gemoedelijkheid. Een aantal jaren geleden was ik in Gent, in de wijk Patershol. Ik kreeg de tip om daar naar “Het Veloke?? te gaan. Dat bleek een donker hol te zijn met heel veel zooi op de tafels, aan het plafond en verder verspreid door het pand. Vroeger had je bij Swiebertje Malle Pietje met zijn winkeltje vol troep, aan zo’n sfeer moet je denken. Ik durf niet te zeggen of die zaak nog bestaat. Hopelijk is er nog niets veranderd. Dus eigenlijk moet ik dit niet noemen, want anders wordt het er veel te druk…

Mijn minst favoriete Columbus-tip was een over (10) Valencia en omgeving, waar ik in oktober 2010 naartoe ging. Voor vertrek heb ik alle tips op de Columbussite over die regio doorgespit. Daar trof ik toen ook een tip over de Cristianos y Moros, een lokaal volksfeest over het verdrijven van de Moren uit Spanje. Dat leek me wel wat. Ik dus op een zondag naar Calpe. Het feest leverde me heel veel leuke foto’s op maar ook een blijvende gehoorbeschadiging door het vele vuurwerk dat er werd afgestoken. De losse flodders knalden aan alle kanten rond en mijn rechteroor suist nog steeds. De oorarts heeft geconcludeerd dat ik daar niet meer van af kom. Dus ik waarschuw iedereen: ga er niet heen of neem heel goede oordoppen mee!Bekijk het profiel van Fransvdg op Fransvdg.reisreporter.nl.
Wil jij ook je eigen Reisreporter profiel? Schrijf je hier in.


Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Door: Karin Gorter
10 reisfavorieten van Reisreporter DW

DW werd afgelopen week gekozen als ‘Reisreporter van de week’. Hier volgen de tien favoriete reisherinneringen van Debby.

3
Reisnieuws
Door: Karin Gorter
10 reisfavorieten van Reisreporter LRison

LRison werd afgelopen week gekozen als ‘Reisreporter van de week’. Reden voor ons om Lou Rison naar zijn favoriete reisherinneringen te vragen!

6
Reisnieuws
Door: Karin Gorter
10 reisfavorieten van Reisreporter Rhodaxx

Afgelopen week werd Rhodaxx gekozen als ‘Reisreporter van de week’. We vroegen haar naar haar tien reisfavorieten.

9

Reacties van bezoekers Reageer

schenkel

Door: schenkel • Geplaatst op

Jeetje,Frans ontdek nu pas jou favorieten hier! Wat een verscheidenheid om te lezen.En ook heerlijk om te lezen,jij hebt al wel heel veel gezien,fijn hoor het is je gegund!,

Geniet maar lekker en nog veel mooie reizen toegewenst,
Pieneke

abytravel

Door: abytravel • Geplaatst op

Nu vraag ik me toch af, waarom ik nog niet eerder op jouw favorieten heb gereageerd, want ik had ze wel al eens gelezen?
Misschien dat toen m'n reageervenster weer eens niet wilde openen, wie zal het zeggen.
Ik vond en vind ze iig geweldig om te lezen en kan ook genieten van je lekkerrelativerende tikje umor dat je er her en der in gooit.
Over die 9 beoordelingen zijn we het ook duidelijk eens.
Ga zo de links nog even bekijken.

adelheid

Door: adelheid • Geplaatst op

Nu ik zelf aan de beurt ben om een top-10 samen te stellen, duik ik nog even in de verhalen die mijn voorgangers geschreven hebben. Door mijn werk 's zomers heb ik een heleboel activiteit hier gemist, dus ook jou top-10 die ik nu net met veel plezier gelezen heb. Jeetje, wat ben jij een bereisd persoon zeg! Geweldig! Ik hoop ok nog eens aan de 100 landen te komen. Dat van die 9 punten herken ik maar al te goed. Vervelend is dat altijd, al helemaal als het gebeurt met een foto waar je zelf trots op bent. Vervelend voor jou is het oorsuizen, maar je hebt er je humor niet door verloren.

Jan10e

Door: Jan10e • Geplaatst op

Hoi Frans. Heerlijk uitgebreide antwoorden en erg handig die doorverwijzingen. Erg vervelend die opgelopen gehoorbeschadiging. En mocht je zonder toestemming vd rijksvoorlichtingsdienst de 'koninklijke foto' zomaar voor RR gebruiken?
Bedankt voor deze extra inkijk in je reisverleden.

sidonius

Door: sidonius • Geplaatst op

Wat leuk en vol humor Frans! Ik heb net pas deze rubriek ontdekt.....

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.