Reisnieuws

10 reisfavorieten van Reisreporter Yves

Gepubliceerd: 25 jun 2012
8

De vrolijke Yves werd deze week gekozen tot Reisreporter van de Week. Nieuwsgierig dat we zijn naar onze Reisreporters, onderwierpen we haar aan onze vragen naar haar reisfavorieten.

Mijn favoriete land is (1) Griekenland. Veel mensen weten niet dat je daar ontzettend goed buiten de gebaande paden kunt reizen. Het land heeft alles wat je aan een vakantiebestemming wenst: prachtige natuur, een rijke historie, heerlijk eten, mooi weer en niet te vergeten een leuke bevolking – vriendelijk en vrolijk.

Naast de vrolijke Grieken ben ik ook zeer gecharmeerd geraakt van de (2) praatgrage Mexicanen, die erg hartelijk en behulpzaam zijn. Zij zijn dan ook mijn favoriete volk.
  
 

Mijn favoriete stad is ook in Mexico. Een stadje dat veel indruk op me heeft gemaakt is (3) Oaxaca. Met al die uitbundig gekleurde gevels omringd door bergen had ik het idee in een filmdecor te lopen. De sfeer is er uitermate relaxed, je kunt er goed eten en mooie spullen kopen - onder andere op een lokale markt bij inheemse bevolking in traditionele kledij. Ik werd er echt ontzettend vrolijk van!

Ik reis het liefst met het (4) openbaar vervoer, of het nou bus of trein is. Je hoeft zelf niet op de weg te letten, je kunt je verwonderen over alle taferelen die aan je voorbij glijden en je bevindt je vaak te midden van de lokale bevolking. Nadeel is dat je in het openbaar vervoer soms doodsangsten uitstaat bij de lokale vervoerskunsten, maar eenmaal goed aangekomen hoort dat altijd wel weer bij de ervaring.

(5) Mijn vriend, met wie ik deze zomer ga trouwen, is mijn vaste en meest geliefde reismaatje. We zijn een perfect team en hebben nooit onenigheid over waar we heen willen of wat we willen doen of zien.

Mijn favoriete werelddeel is (6) Azië, zo heerlijk toegankelijk en verbluffend exotisch tegelijkertijd. En zo lekker afwisselend. Ik heb een zwak voor het chaotische straatbeeld en voor tempels. Ook ben ik absoluut verslaafd aan de goedkope massages die je in de meeste landen op zo ongeveer iedere straathoek kunt krijgen. En wat zo fijn aan Azië is: je voelt je er zelden onveilig.

Van de vele culinaire hoogtepunten die ik op reis ben tegengekomen is misschien wel het allerbeste restaurant: (7) Miro’s Bali in Ubud, Bali. Goddelijk eten in een prachtige tuin met hoffelijke bediening én een zeer schappelijk prijsje. Het zit net buiten het centrum en is dus rustig.
Dat kan bijna niet overtroffen worden.

Ik ben niet zo van het extreme reizen, maar het bezoeken van de (8) actieve vulkaan Gunung Papandayan op Java, Indonesië, was spannend en geweldig tegelijkertijd. Met een gids liepen we een paar uur door een surrealistisch landschap, overal kookte en borrelde de aarde en af en toe zagen we niets door enorm dikke zwavelwolken (die ook immens stonken). Het is één van de meest onberekenbare vulkanen van Indonesië, en je ziet er bijna geen toeristen.

Mijn favoriete café is eigenlijk niet echt een café maar toch: (9) Make My Cake in Harlem, New York City. Een snoezig bakkerijtje waar je ook kunt zitten, met een Afro-randje dat terug gaat naar de Mississippistreek. Een onverwacht pareltje in een rauwe omgeving, met taart en cupcakes om van te watertanden… Ik zou er wel iedere dag willen ontbijten.

Ik heb de tic om in ieder land waar ik ben een (10) supermarkt in te duiken. Door het alledaagse karakter hiervan krijg je een goed beeld van hoe anders een land is. Overal komt wel een lokale ‘eigenaardigheid’ terug. Zo heb je op Kreta hele gangpaden met alleen olijfolie en zag ik in een Mexicaanse supermarkt een schap vol tequila én kaarsjes om in de kerk aan te kunnen steken. En in China is de supermarkt een halve dierenwinkel…



Bekijk het profiel van Yves op Yves.reisreporter.nl.
Wil jij ook je eigen Reisreporter profiel? Schrijf je hier in.


Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Door: Karin Gorter
10 reisfavorieten van Reisreporter DW

DW werd afgelopen week gekozen als ‘Reisreporter van de week’. Hier volgen de tien favoriete reisherinneringen van Debby.

3
Reisnieuws
Door: Karin Gorter
10 reisfavorieten van Reisreporter LRison

LRison werd afgelopen week gekozen als ‘Reisreporter van de week’. Reden voor ons om Lou Rison naar zijn favoriete reisherinneringen te vragen!

6
Reisnieuws
Door: Karin Gorter
10 reisfavorieten van Reisreporter Rhodaxx

Afgelopen week werd Rhodaxx gekozen als ‘Reisreporter van de week’. We vroegen haar naar haar tien reisfavorieten.

9

Reacties van bezoekers Reageer

treglem

Door: treglem • Geplaatst op

Gefeliciteerd met deze RR van de week nominatie. Altijd leuk om te lezen waar en waarom een ander ergens warm voor loopt. Ook een supermarkt inlopen vind ik heerlijk (misschien typisch wat voor vrouwen) Ik kijk ook altijd graag even op een huishoud afdeling zegt naast de lokale produkten ook veel over de gewoontes van een land.

Jan10e

Door: Jan10e • Geplaatst op

Hoi Yves. Leuk om te lezen. En dat van die supermarkten... mijn vent vind dat ook altijd leuk, dus dan hobbel ik mee... krijg je goed beeld van 'wat er zoal te koop is'.

REvanSlooten

Door: REvanSlooten • Geplaatst op

Wat een leuk interviewtje en heel herkenbaar die supermarkten! Denk dat een maand verder Japan ook wel eens in je top 10 zou kunnen staan....??

schenkel

Door: schenkel • Geplaatst op

Klinkt goed jou top tien! Griekenland is inderdaad een heerlijk land en heel afwisselend!

vivelafem

Door: vivelafem • Geplaatst op

Leuk dit Yves! Het is dat ik je linkje op facebook aanklikte, want ik kende dit item op reisreporter nog niet. Is iets van de laatste tijd zo te zien, dus ik moet ze allemaal nog even gaan lezen! :)
Ik had het al gezegd, maar nog gefeliciteerd met je RR van de week titel!!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.