Reisnieuws

Goedkoper telefoongebruik in de EU

Gepubliceerd: 26 jun 2012
1

Schrik jij je ook altijd rot van je telefoonrekening na de vakantie? Met de nieuwe Europese roaming tarieven per 1 juli hoeft dat niet meer!

Niets is zo ontnuchterend dan na je vakantie de torenhoge rekening van je mobiel te krijgen. Vaak blijken de telefoontjes, sms-jes en het surfen je veel meer te kosten dan verwacht. De Europese Unie steekt hier vanaf 1 juli een stokje voor met nieuwe maximumtarieven.

Vanaf 1 juli betaal je in de EU tot 29 eurocent per minuut voor een uitgaand telefoontje, tot 9 cent per sms en 70 cent per gedownloade MB. Voorheen konden vooral de kosten van het internetgebruik flink oplopen bij providers die meer dan €4 rekenden voor één MB.

De besparingen worden geschat op €200 voor een gezin dat eens per jaar op vakantie gaat. Voor zakenreizigers kan dit zelfs oplopen tot een meevaller van €1000. Ook voor reizigers buiten de Europese Unie zijn er verbeteringen: wanneer je boven de €50 uitkomt krijg je automatisch een waarschuwing.

De Europese Unie timmert hard aan de weg om de prijzen nog verder naar beneden te krijgen. Naar verwachting zal je over enige tijd in Europa op je telefoon zelf de goedkoopste lokale provider kunnen kiezen. Er wordt verwacht dat de providers daardoor met stunttarieven komen om de meeste reizigers hun service te laten gebruiken.


Beeld door Mulderlis.Reisreporter.nl.


Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Reisgids voor je mobiel

Ben je op vakantie en weet je echt even niet meer waar je naartoe moet? Geen nood, Martinair heeft nu een reisgids die je overal ter wereld kunt downloaden naar je mobiele telefoon.

0
Reisnieuws
Mobiel bellen in vliegtuig

Eind dit jaar kun je mobiel bellen tijdens je vlucht. Met de introductie van nieuwe technieken en een aanpassing in de wet is mobiel bellen in vliegtuigen dan niet langer verboden.

5
Reisnieuws
Tarieven buitenland omlaag

Je bent je ook vast wel eens rotgeschrokken toen je je telefoonrekening binnenkreeg vlak nadat je op vakantie was geweest. Rekeningen van honderden euros zijn geen uitzondering. Eventjes naar huis bellen met je mobiel in het buitenland is onbetaal...

0

Reacties van bezoekers Reageer

nadco

Door: nadco • Geplaatst op

mensen die bij vodafone een abonnement hebben met paspoort (bellen in europa) moeten heel goed nagaan hoe het in elkaar zit, want er is een adder onder het gras die ik zelf nog niet begrijp en ik krijg van vodafone nog niet een afdoende antwoord!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.