Reisnieuws

Hijskraan wordt hotel

Gepubliceerd: 15 jun 2012
0

Niet geschikt voor mensen met hoogtevrees: een Amsterdamse hijskraan wordt omgetoverd tot hotel.

Het Friese plaatsje Harlingen had er al eentje, maar nu krijgt Amsterdam er ook een: een hotel in een kraan. Kraan 13 maakte deel uit van de oude NDSM-scheepswerf, maar nu deze veranderd is naar een 'culturele broedplaats' met 250 kunstenaars werkzaam, krijgt ook deze laatste herinnering aan het verleden een nieuwe functie.

In de kraan komen drie hotelkamers, waarvan eentje in de machinekamer. Alle kamers krijgen glazen gevels en zijn 30 tot 50 vierkante meter groot. Gelukkig hoef je deze niet per trap te bereiken maar komt er een lift in.

Voor mensen met hoogtevrees is een overnachting in het kraan-hotel af te raden: je zit zo'n dertig tot vijftig meter boven de grond. Maar dan heb je wel fenomenaal uitzicht over het IJ, de Amsterdamse binnenstad en het havengebied.

Eind 2012 starten de werkzaamheden om de kraan om te bouwen tot hotel.


Beelden van Sponge.nl


Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
China stuurt hotels op

Bezoekers van de Olympische Spelen van 2012 in Londen kunnen logeren in kant-en-klare hotels, zogeheten prefabs, die gemaakt zijn in China.

0
Reisnieuws
Hoogste woontoren op aarde

Er lijkt in Dubai geen einde aan te komen. Na zelf ontworpen eilanden en het hoogste gebouw ter wereld richt nu de hoogste woontoren op aarde de aandacht op deze hub van zakenmannen en koosjer vlees.

0
Reisnieuws
Zo regel je de beste hotelkamer

Op vakantie of een weekendje weg: een fijne hotelkamer is essentieel. Met een klein beetje extra moeite, voorkom je dat je ergens belandt waar je écht niet wil slapen. Sterker nog, hoe meer moeite je doet, hoe goedkoper, hoe mooier en hoe onverge...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.