Reisnieuws

25 euro voor een broodje in Parijs

Gepubliceerd: 13 jun 2012
6

De stad der liefde, of de stad der lege portemonnee?

De 'Club Sandwich Index' van de website Hotels.com onthult de duurste reisbestemmingen, waaruit blijkt dat een simpel broodje met kip, ham, ei, sla en mayonaise gemiddeld maar liefst 25 euro kost in Parijs. De hoofdprijs gaat voor een vijfsterrenhotel dat zelfs 42 euro rekende voor een broodje.

Bij het onderzoek werden 750 hotels met drie sterren of meer in 26 steden wereldwijd vergeleken. Met het broodje als maatstaf wordt er gekeken welke steden het hardst in je bankrekening hakken.

Op de tweede plaats komt Genève waar hetzelfde broodje op 23,50 euro uitkomt. Londen en New York doen het nog bescheiden met 13 á 14 euro, en het goedkoopste broodje is te vinden in New Delhi, waar je enkel 7 euro betaald.

Club Sandwich Index

Parijs     €25
Tokyo     €21
Rome     €18
Londen     €14
New York     €13
Madrid     €12
Dublin     €12
Beijing     €11
Buenos Aires     €8
New Delhi     €7

 


Beeld door Sheilascs.

Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of

deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Door: Karin Gorter
Lekker eten op straat doe je hier

Iedereen die wel eens vers gestoomde krab heeft gekocht van een bootje op het kanaal in Bangkok of een zakje Belgische friet heeft gegeten op de stoep in Brussel, weet dat de lekkerste maaltijden niet altijd in gangen worden opgediend. Sterker nog...

2
Reisnieuws
Rome verbiedt snacks

Sinds vorige week hanteert Rome een nieuwe wet, die het snacken nabij monumenten verbiedt. De wet geldt tot eind oktober en is daarmee duidelijk gericht op toeristen.

4

Reacties van bezoekers Reageer

MikeB

Door: MikeB • Geplaatst op

beste dhovestadt,
wellicht was ik niet duidelijk, maar ik bedoelde niet dat iedereen hier lowbudget reiziger is, maar dat alleen maar de luxere plaatsen beoordelen niet echt respresentatief is.
Ikzelf reis ook middenklasse over het algemeen. Afwisseling is heerlijk inderdaad, al probeer ik wel de kleinschaligere of charmantere onderkomens te zoeken. Van 5* luxe of hostels/campings wordt ik beiden niet vrolijk van.
Ik vind zelf indexen op basis van gemiddelde hotelprijzen per ster interessant, en reiskosten, bijvoorbeeld van autohuur, bus of trein, of binnenlandse vluchten. Eten en drinken kan vrijwel overal wel redelijk goedkoop, muv alcohol in Scandinavie.
Mike

Knebbeltje

Door: Knebbeltje • Geplaatst op

Een club sandwich is nauwelijks typisch Parijs eten en alleen in de sowieso dure tenten te krijgen. Ik eet ze bij georges op het dak van Centre Pompidou bijvoorbeeld. Een gewone sandwich is in Parijs echt veel goedkoper, en Parijs is ook een stad waar je voor 10 a 15 euro een compleet menu kunt scoren. Dus ik denk dat een club sandwich als criterium gewoon volslagen arbirtrair en onzinnig is.

Jan10e

Door: Jan10e • Geplaatst op

Is weer eens wat anders dan de McDonalds Index. Tegenwoordig zou je ook de Starbucks index kunnen gaan gebruiken? En inderdaad.... Wij RR zijn niet allemaal lowbudgetreizigers (meer), maar we willen zeker niet te veel betalen.
En in Parijs kost een kop koffie geloof ik soms ook al 8 euro, dus dan is dat broodje nog relatief goedkoop???

dhovestadt

Door: dhovestadt • Geplaatst op

supehandig, zo'n overzicht. Het is natuurlijk onzin, MikeB, dat lezers van de columbus alleen maar lowbudget reizen! Ik heb in New Delhi 1x voor 40 cent gegeten en 1 avond voor 450 euro (voor 2 personen). Juist de afwisseling tussen lokale eettentjes en af en toe decadente hotels maakt een vakantie voor mij een onvergetelijke belevenis.

marleenf

Door: marleenf • Geplaatst op

Ben het met Mike eens: vertel liever waar de goedkoopste te koop is (Laos?)

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.