Reisnieuws

5 bijzondere warmwaterbronnen

Gepubliceerd: 11 jun 2012
0

Niets is lekkerder dan na een lange dag je heerlijk onder te dompelen in een warmwaterbron. Maar naast de relaxende uitwerking, hebben veel bronnen een therapeutische uitwerking en helpen ze bij blauwe plekken, verstuikte ledematen en brandwonden. En last but not least maken sommigen een prachtig, sfeervol plaatje.

Széchenyi thermische baden in Boedapest, Hongarije

De grootste thermische baden van Europa bevinden zich in Boedapest, Hongarije. Zowel binnen als buiten kun je een bad nemen in het warme water die hun toevoer krijgen van twee natuurlijke heetwaterbronnen van rond de 75 graden. De baden liggen in het stadspark van Boedapest en er worden ook feesten in georganiseerd. Dus vergeet je bikini niet op je citytrip!

 Tabacon hot springs, Costa Rica

Op Costa Rica zijn zes actieve vulkanen te vinden en nog zo'n zestig die uitgestorven zijn. Dankzij al deze geothermische activiteit heeft het land verschillende hete bronnen, vooral rond de Arenal Vulkaan in het noord-westen waarop je een prachtig uitzicht hebt. En nog een voordeel: er zit weinig zwavel in het water, dus na een duik stink je niet een uur in de wind.
Blue lagoon, IJsland

De lagune werd gevormd door een verwarmingsbedrijf dat wel eens wilde weten wat voor uitwerking thermische baden op verschillende huidziektes kon hebben. Ze vulden de lagune met zo'n anderhalf miljoen zeewater en het werd al snel een populaire toeristische attractie. Het stukje natuur lijkt wel van een andere wereld te komen met het vulkanische gesteente, felgroene mos en het dampende water.
Ma'In, Jordanië

De helende krachten van deze bron in de oasis zijn al sinds de tijd van de bijbel bekend. Koning Herodes kwam hier vaak, en ook andere koningen, koninginnen en heersers van verschillende landen kwamen om van de warme en koude bronnen te genieten. Tegenwoordig hoef je geen koning meer te zijn om hier een bad te nemen en je te laten masseren door de watervallen.


Jigokudani Yaen-Koen, Japan

Deze heetwaterbron in de prefectuur Nagano in Japan wordt niet gebruikt door mensen, maar door apen! Wanneer er sneeuw ligt vinden de Japanse makaken het heerlijk om te badderen in het hete water van de bron Jigokudani. Jigokudani betekent “helse vallei,?? vanwege de stoom en het kokende water dat uit de bevroren grond naar boven bubbelt. Natuurlijk hebben de Japanners hier een attractie voor toeristen van gemaakt, en kun je de aapjes bekijken in Jigokudani Monkey Park.Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Beving schudt Geysir wakker

De beroemde Geysir van IJsland spuit weer. De aardbeving die vorige week het zuiden van het eiland trof (6.2 op de schaal van Richter), schudde de beroemde heetwaterfontein weer wakker. Geysir was al enkele jaren niet meer actief.

0
Reisnieuws
Slaap in een aquarium

Een uurtje ten westen van Stockholm ligt een typisch Zweeds rood huisje waar je in kunt logeren. Bóooring...? Echt niet!

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.