Reisnieuws

10 reisfavorieten van Reisreporter Corriedewinter

Gepubliceerd: 08 jun 2012
18

In 2011 werd Corriedewinter Reisreporter van het jaar en verdiende zij de Reportagereis naar Patagonië. Afgelopen week werd Corriedewinter gekozen als 'Reisreporter van de week'. We vroegen Corrie naar haar tien reisfavorieten.

Mijn favoriete stad is (1) New York, Central Park. Ik reserveer minstens een dag om te relaxen of te sporten. In de zomer zijn er openluchtconcerten met vuurwerk na afloop. Neem een kleedje mee, stal je meegebrachte voedsel uit en deel het met je buren. Je hebt gegarandeerd leuk contact.

Voor mij is een (2) klein hotel of appartement de beste verblijfplaats in een stad. Het Hudsonhotel in Manhattan, vlabij Central Park, heeft leuke kleine kamers, ingericht in zwart-wit. Op het Sky Terrace, met houten vlonders, zand en ligstoelen heb je een schitterend uitzicht op de stad en rivier de Hudson.

Hét favoriete bagage item naast mijn fotoapparatuur, is (3) mijn dagboek. Ik neem het mee in mijn handbagage, want er staan verslagen van vele jaren in (ik schrijf nogal klein). Daarbij een lijmstift om tickets, folders en kleine foto's in te plakken en ik kan op reis.

Een favoriet reisboek heb ik niet. Ik neem graag een (4) boek mee dat zich afspeelt in het land waar we naar toegaan. Bijvoorbeeld Voodoo in Afrika (Benin) van Marnel Breure, wat je zelfs vaker moet lezen om een beetje te begrijpen wat de voodoocultuur inhoudt. Verder een reisgids (Footprint Handbook) en een woordenboekje.

Mijn favoriete taal is (5) Chinees. Een contact loopt zoveel makkelijker als je een paar woorden Mandarijn spreekt. Zo werden we in een park uitgenodigd voor een zangoptreden, er werd ons een maaltijd aangeboden om gezellig bij te praten en het lukte ons om zonder verdwalen het busstation te vinden.

Azië (6) is mijn favoriete werelddeel. Ik denk nog vaak aan het overweldigende India en China, de tempels in Birma en Cambodja, de bergvolkeren in Vietnam en het enige boeddhistische koninkrijk ter wereld Bhutan, waar ik ook mijn favoriete festival bezocht: een (7) tsechu, een religieus festival van enkele dagen, waarbij met maskerdansen de strijd tussen goede en kwade geesten wordt uitgebeeld. De hele dorpsgemeenschap komt kijken en we werden volledig opgenomen in hun gemeenschap. Tijdens een picknick in de dorpsboomgaard hebben we heel wat afgekletst.

De (8) pelgrimstocht naar Adam's Peak in Sri Lanka heeft de meeste indruk op me gemaakt. We hebben samen met honderden pelgrims de 2243 meter hoge berg beklommen tot bij de voetafdruk van Boeddha, Adam, Shiva of de heilige Thomas. Als je eenmaal op de top staat en je ziet de zon opgaan.. onbeschrijflijk!

Mijn favoriete foto komt uit (9) Benin. Aan het Lac Ahémé bevindt zich aan het begin van het dorp een bron met goed drinkwater, dat in de nabijgelegen fabriek gebotteld wordt. De plaatselijke bevolking kan vrij water halen bij de twee tappunten die waren aangelegd. Een prachtig initiatief.

De meest bijzondere bestemming voor wildlife is (10) Madagaskar. Je ziet er dieren die nergens anders ter wereld voorkomen, zoals maki's, sifaka's en kameleons. Zo zag ik een muismaki tijdens een nachtelijke excursie in Ranomafana NP.

Bekijk Corriedewinter's profiel op Corriedewinter.reisreporter.nl.
Wil jij ook je eigen Reisreporter profiel? Schrijf je hier in.


Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Door: Karin Gorter
10 reisfavorieten van Reisreporter DW

DW werd afgelopen week gekozen als ‘Reisreporter van de week’. Hier volgen de tien favoriete reisherinneringen van Debby.

3
Reisnieuws
Door: Karin Gorter
10 reisfavorieten van Reisreporter LRison

LRison werd afgelopen week gekozen als ‘Reisreporter van de week’. Reden voor ons om Lou Rison naar zijn favoriete reisherinneringen te vragen!

6
Reisnieuws
Door: Karin Gorter
10 reisfavorieten van Reisreporter Rhodaxx

Afgelopen week werd Rhodaxx gekozen als ‘Reisreporter van de week’. We vroegen haar naar haar tien reisfavorieten.

9

Reacties van bezoekers Reageer

POSJE

Door: POSJE • Geplaatst op

Hallo Corrie,

Op jouw vraag of de Himba jongen naar het cameraschermpje kijkt, nee, hij kijkt naar mijn partner. Hij zit zelf op de grond en dan kijk je naar boven naar zo'n grote blanke man haha....

groeten, Riet

P.S. ik geniet van jouw foto's en heb net naar jouw reisfavorieten gekeken, mooi hoor.

Becky

Door: Becky • Geplaatst op

Hoi Corrie,
Heb zojuist jouw top 10 gelezen.
Prachtige reizen die je gemaakt heb,je hebt het prachtig verwoord je leest er dan lekker doorheen.

vulture1960

Door: vulture1960 • Geplaatst op

Heb hem gevonden, Ik loop hier als sinds 2009 rond maar pas dit jaar lees ik ze. Leuk om te lezen jammer dat er toen nog geen foto's bij stonden. Ik ben ook wel benieuw of je nu nog hetzelfde zou schrijven, of dat er nu toch andere dingen je favoriet zijn geworden!

master

Door: master • Geplaatst op

Prachtig werk Corrie. Reageren doe en kan ik vandaag pas omdat de website me ook vandaag pas aangeboden werd. Doe zo verder.

pensionado

Door: pensionado • Geplaatst op

Nou Corrie dat is me ook wat moois; ik lees jouw top 10 nu pas!
Heb ervan genoten. Geweldig dat je op Adam's Peak bent geweest samen met pelgrims (ik ben niet verder dan Little Adam's Peak gekomen bij Ella) en dat Madagaskar... daar wil ik nu helemaal heen!
New York is ook een van mijn favoriete plekken. Ik heb er enkele jarenlang 2 maanden per jaar gewerkt. Dat waren nog eens tijden!
Ik wens je nog heel veel reisplezier !
vr gr
Rein

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.