Reisnieuws

10 reisfavorieten van Reisreporter DW

Gepubliceerd: 04 jun 2012
3

DW werd afgelopen week gekozen als ‘Reisreporter van de week’. Hier volgen de tien favoriete reisherinneringen van Debby.

Momenteel is mijn favoriete werelddeel (1) Azië. Dit vanwege de diversiteit, zowel in de prachtige natuur als in de interessante culturen. Daarnaast omdat de mensen er over het algemeen erg vriendelijk zijn en het een relatief veilig werelddeel is om te reizen, wat het reizen er uitermate aangenaam maakt.

Ik hou ook veel van (2) Aziatische gerechten; met name de Thaise keuken spreekt me erg aan vanwege de vele verse ingrediënten, de heerlijke kruiden en pittige pepers. Gezond en lekker! Ondanks mijn voorliefde voor de Thaise keuken is mijn absolute favoriete gerecht momenteel echter sushi.

(3) Koh Phayam in Thailand is mijn favoriete 'secret spot', het is een eilandje dat nog vrijwel niet ontdekt is door Westerse toeristen. Het is een erg authentiek plekje, waar geen auto’s rijden en elektriciteit schaars is. Het is een prachtig paradijsje om lekker in de cultuur op te gaan en je te ‘verstoppen’ voor het Thailand overspoelende massatoerisme.

Mijn favoriete reisontmoeting was ook in Thailand, tijdens een trekking. We hadden een erg leuk (4) reisgezelschap met mensen uit allerlei landen (Israël, Korea, China, Colombia en Spanje). We hebben het erg naar onze zin gehad met ze en wat het extra bijzonder maakte, was dat we heel veel leerden over de culturen van deze mensen.

Mijn favoriete stad is echter buiten Azië, namelijk (5) Londen. Dit omdat het zo’n geweldig levendige stad is, waar altijd wel wat te doen blijft. Zoals Samuel Johnson al aangaf; ‘When a man is tired of London, he is tired of life.’ Enne... ik heb stiekem ook een voorliefde voor het geweldige Britse accent...

Ik vind dat elke taal zijn eigen charme heeft. Maar als ik echt zou moeten kiezen is de (6) Engelse taal mijn favoriet (ik heb het niet voor niets gestudeerd); naast mijn zwak voor het Britse accent ben ik ook dol op de Ierse klanken. Daarnaast spreken de Spaanse en Japanse taal me erg aan.

Mijn favoriete route bestaat uit een (7) mix van voorbereiding en improvisatie. Ik ben van mening dat er in iedere reisplanning namelijk genoeg ruimte moet zitten om spontane acties te kunnen ondernemen. Dankzij tips van de lokale bevolking (of andere reizigers) kom je namelijk op de geweldigste plekken. Tijdens het reizen is (8) mijn reisgids mijn favoriete boek; ik lees het hele ding van begin tot eind omdat ik de achtergrondinformatie over landen altijd zo interessant vind.

Ik hou ervan als er veel diversiteit in mijn reisplaylist, maar een absolute vereiste is enkele nummers van de Japanse zangeres (9) Olivia Lufkin. Ze is in haar eigen land heel beroemd, maar (helaas) elders nog niet echt doorgebroken. Haar prachtige zangstem en geweldige muziek zou ik tijdens een reis absoluut gaan missen!

Mijn favoriete reisgenootje is (10) mijn wederhelft, met wie ik inmiddels vijf jaar samen ben. We hebben dezelfde visie op reizen; we willen altijd zoveel mogelijk opgaan in de cultuur van het land en hebben een hekel aan grote massa’s toeristen. Tevens delen we veel interesses en zijn we perfect op elkaar ingespeeld, wat ideaal is tijdens het reizen. Kortom; ik kan me echt geen beter reisgenootje indenken!


Bekijk DW's profiel op DW.reisreporter.nl.
Wil jij ook je eigen Reisreporter profiel? Schrijf je hier in.


Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Door: Karin Gorter
10 reisfavorieten van Reisreporter LRison

LRison werd afgelopen week gekozen als ‘Reisreporter van de week’. Reden voor ons om Lou Rison naar zijn favoriete reisherinneringen te vragen!

6
Reisnieuws
Door: Karin Gorter
10 reisfavorieten van Reisreporter Rhodaxx

Afgelopen week werd Rhodaxx gekozen als ‘Reisreporter van de week’. We vroegen haar naar haar tien reisfavorieten.

9

Reacties van bezoekers Reageer

TravelGoom

Door: TravelGoom • Geplaatst op

Hoi Debby, leuk om zo nader kennis met je te maken.
gr Mies

Jan10e

Door: Jan10e • Geplaatst op

Hoi Debby. Ik heb deze rubriek net ontdekt via de nieuwsbrief. Ik kon het van de week al niet vinden toen ik op je pers. pagina zag dat iemand je er de complimenten over maakte. Nu snap ik waar het vandaan komt. Erg leuk om op deze wijze de RRvdWeek beter te leren kennen. En Koh Payam is een verborgen pareltje blijkbaar.

EvanderHel

Door: EvanderHel • Geplaatst op

Erg leuk om je reisfavorieten te lezen! Je hebt een mooie manier van reizen, ik kan me helemaal vinden in jullie visie daarop. En zo te lezen is koken ook een hobby van je? Of alleen het opeten? ;-)

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.