Reisnieuws

6A meest gewilde vliegtuigstoel

Gepubliceerd: 01 jun 2012
1

We strijden het hardst om vliegtuigstoel 6A, blijkt uit een enquête van de reissite Skyscanner.

Meer dan duizend personen gaven hun mening over waar ze het liefst zitten in een vliegtuig. Er werd gevraagd naar het favoriete gedeelte van het vliegtuig om in te zitten, maar ook naar een plaatsje bij het raam, het midden of het gangpad. Ook werd er bij de enquête rekening gehouden met geluksgetallen of even/oneven nummers. Stoel 6A, vooraan en bij het raam blijkt het meest om gevochten te worden.

Wat meespeelde bij het gedeelte van het vliegtuig was de mate waarin turbulentie gevoeld wordt, hoe snel men het vliegtuig kan verlaten na het landen, of om de eerste keuze te hebben qua eten. Lange mensen zitten graag aan het gangpad om zo hun benen beter te kunnen strekken, terwijl degenen die onderweg willen slapen liever aan het raam zitten.

Middenplaatsen zijn niet populair, slechts één procent van de ondervraagden gaat voor een plek in het midden. Maar de echte loser-stoel is 31E, ook in het midden en in het achterste gedeelte, daar wil helemaal niemand zijn of haar achterwerk op planten.

Waar zit jij het liefst in een vliegtuig? Vertel het ons in de reacties!

   


Beeld door Skyscanner.

   


Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Vliegtuigstoel met airbagriem

Daar waar de gemiddelde auto volgestouwd zit met acht airbags, blijven vliegtuigstoelen met hun simpele heupriem hier ver bij achter. Binnenkort komt hier mogelijk verandering in. Het Amerikaanse bedrijf AmSafe promoot airbaggordels voor in het vl...

2
Reisnieuws
De veiligste vliegtuigstoel

De veiligste stoel in een vliegtuig staat voorin aan het gangpad, maximaal vijf rijen van de nooduitgang af. Dat blijkt uit een studie van 105 vliegtuigongelukken.

0

Reacties van bezoekers Reageer

Rena

Door: Rena • Geplaatst op

Mijn voorkeur gaat uit: direct achter de bussinesclass, 2. tot 5. rij aan het raam. Li nks of rechts maakt niets uit. Wel min. 4 rijen van de wc vandaan.
Raam, omdat daar mijn hoofd met hoofdkussen zo lekker in past. Vooraan in het vliegtuig, zeker als ik moet overstappen en niet lang in de rij bij de douane wil staan. Ooit aan een stewardess gevraagd of wij als 1. Eruitmochten. We hadden 30 minuten overstap doorveel vertraging. Mocht, we hebben het gehaald, zelfs onzebagage en de fietsen. Was wel loooopen.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.