Reisnieuws

10 reisfavorieten van Reisreporter LRison

Gepubliceerd: 29 mei 2012
6

LRison werd afgelopen week gekozen als ‘Reisreporter van de week’. Reden voor ons om Lou Rison naar zijn favoriete reisherinneringen te vragen!

(1) Bangkok, Thailand, is voor mij een geliefde plaats. De stad heeft zoveel meer te bieden, ook buiten het citycenter. Ook hier vond drie jaar geleden mijn favoriete reisontmoeting plaats, namelijk de (2) ontmoeting met mijn Thaise vrouw bij de diner boten.

Ik houd van (3) Aziatisch eten en vooral de pittige Thaise gerechten, zoals Som Tam, Tom Yam en Pat Ke Pau. Het liefst ga ik niet naar een restaurant, maar eet ik deze bij de (4) vele eetkraampjes in de steden van Thailand, waar je keuze hebt uit heel veel verschillende vers bereide gerechten. De (5) Thaise inwoners in al hun verscheidenheid zijn ook mijn favoriete volk. Alle bevolkingsgroepen zijn zeer vriendelijk en ook gastvrij.

Als Boeddhaliefhebber heb ik veel Boeddha’s gekocht als (6) souvenir, maar bij elke reis heb ik een speciaal iets meegenomen. Een Boeddha die ik onmogelijk mee kon nemen maar wat wel mijn favoriete reisfoto is, is een foto van een (7) mooie gouden Boeddha in Wat Ratchaburana, met spiegeling op de glimmende vloer.

De leukste extreme activiteit waar ik aan mee heb gedaan was een (8) canopy tour in Costa Rica. Daar hing je aan zo’n tien kabels van verschillende bomen en ging je tussen bomen en over ravijnen heen. Flight of the Gibbon in Changmai, Thailand, ging ook via kabels en dit keer met een kleine bungee jump.

Het liefste reis ik per (9) auto. Hiermee kun je op de meest afgelegen plaatsen komen, ook in Azië. De staat van de wegen daar is niet altijd goed, maar het is wel begaanbaar. De mooiste zonsondergang die ik heb gezien en gefotografeerd was (10) langs de kust van Sri Lanka.


Bekijk LRison's profiel op LRison.reisreporter.nl.
Wil jij ook je eigen Reisreporter profiel? Schrijf je hier in.


Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Door: Karin Gorter
10 reisfavorieten van Reisreporter Rhodaxx

Afgelopen week werd Rhodaxx gekozen als ‘Reisreporter van de week’. We vroegen haar naar haar tien reisfavorieten.

9

Reacties van bezoekers Reageer

TravelGoom

Door: TravelGoom • Geplaatst op

Hoi Lou,
Ik moet je eerlijk bekennen dat ik je Asie voorkeur nog niet had laten doordringen.
Leuk om dit zo naar voren te zien komen.
Dank voor de nadere kennismaking.
gr Mies

Jan10e

Door: Jan10e • Geplaatst op

Oh, nou begrijp ik je voorliefde voor Thailand. Je hebt een Thaise schone. Leuk dat je wat geheimen hebt verklapt. Erg leuk deze aktie. Wordt je als RRvdW nog extra aangemoedigt om je reisherinneringen naar boven te halen.

abytravel

Door: abytravel • Geplaatst op

Leuk Lou! dat Thailand hoog zou scoren had ik wel verwacht. CR en dan canopy toont een heel andere kant van je , waar ik nog niet van wist...

edwinaverdingh

Door: edwinaverdingh • Geplaatst op

dat is weer leuk om te lezen! tof initiatief van de redactie

Rhodaxx

Door: Rhodaxx • Geplaatst op

Helemaal eens met Corrie! Erin houden deze rubriek!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.