Reisnieuws

Top-5 nieuwe reisapps

Gepubliceerd: 01 jun 2012
0

Smartphones kunnen je het reizen een stuk gemakkelijker maken! Hier zijn vijf nieuwe, handige apps voor op reis.

1. Vocre - je persoonlijke tolk

Dankzij deze app kun je met locals in hun eigen taal communiceren. Je houdt de telefoon tussen jullie in en spreekt een Nederlandse vraag of opmerking in. Uit het speakertje klinkt het equivalent in het Engels, Chinees, Frans, Duits, Italiaans, Japans of Spaans. Bang dat je vervolgens de locals niet verstaat? Andersom werkt de app ook. Gratis, iPhone/iPod/iPad, ook offline beschikbaar.

2. Star Walk 5.7 - brengt de sterren in kaart

Nog een leek op sterrenkundig vlak maar wil je eindelijk eens weten waar je ’s nachts met zoveel bewondering naar zit te staren? Richt je iPhone of iPad naar de hemel en alle sterren, planeten en satellieten verschijnen met naam, tekst en uitleg op je beeldscherm, of je nu in bewolkt Londen, de Serengeti of je twee-ondereen-kap in Capelle aan den IJssel staat, € 2,39, ook offline beschikbaar.

3. Wenzani - geeft advies op locatie

Stel je bent in New York en je hebt trek in een lekkere cappuccino, waar moet je heen? Of misschien ben je van plan naar Thailand te gaan en wil je weten welk strandhuisje met kop en schouders boven de concurrentie uitsteekt. Wenzani combineert niet alleen de reistips van de grootste internationale reisgidsen (Time Out, Lonely Planet, Frommer’s), maar ook van de meest betrouwbare bron: je vriendenkring. Gratis, iPhone/iPod/iPad.

4. Wipolo - stippelt je route uit

Je bent op reis en staat op een druk kruispunt in een nog drukkere stad. Waar had je ook alweer die leuke B&B geboekt? Als je van tevoren Wipolo had gedownload, zat je al lang en breed in je kamer. Het werkt zo: mail voor of tijdens je reis de bevestigingsmails van je vlucht, hotels, treinreizen en autohuur naar mail@wipolo.nl en krijg vervolgens je hele route uitgestippeld op je smartphone. Gratis, Android, Blackberry, Phone/iPod/iPad, ook offline beschikbaar.

5. Spotted by Locals - laat locals aan het woord

Die superwinkel in Parijs of dat ene heerlijke achteraf restaurantje in Rome — je vindt ze alleen met een beetje hulp van de locals. Via Spotted by Locals krijg je tips voor maar liefst 41 Europese steden. Voor elke stad kun je gratis vijf tips bekijken; een volledige city guide (met kaart) kost € 3. Android, iPhone/iPod/iPad, ook offline beschikbaar.


Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of
deel dit artikel met je vrienden:

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.