Reisnieuws

10 reisfavorieten van Reisreporter Rhodaxx

Gepubliceerd: 21 mei 2012
9

Afgelopen week werd Rhodaxx gekozen als ‘Reisreporter van de week’. We vroegen haar naar haar tien reisfavorieten.

Mijn favoriete accommodatie in een stad is een (1) appartement aan de rand van het centrum. Laat jezelf op gaan in het alledaagse leven en waan jezelf inwoner van de stad. Je doet de boodschappen op de markt, drinkt koffie in het cafeetje om de hoek, leest de krant op een terrasje en je maakt een praatje met de buurvrouw.

Op een ‘bountybestemming’ kies ik graag voor een sfeervol hotel, beetje luxe en niet all-included. Ooit zagen we in een fototijdschrift een reportage over een prachtig knalroze geschilderd (2) koloniaal hotel op Barbados en we zeiden: daar willen we naartoe! We arriveerden op een zwoele avond, geurend naar bloemen en omringt door tjirpende krekels. Het hotel was vergane glorie, maar de bloemen en het tropisch fruit op de kamer, het zalige eten en het vriendelijke personeel maakte het een tophotel!

Overal waar ik kom ga ik op zoek naar (3) cd’s, van traditionele oude muziek tot de hedendaagse popster uit het land. Dat zijn mijn favoriete reissouvenirs. Ik koop ze van een jongen op straat of in een winkeltje en het is altijd weer een verrassing waar ik mee thuiskom. Vorige maand kocht ik nog swingende zigeunermuziek van muzikanten uit de Oekraïne die optraden in de Parijse metro.

Op de ‘secret spot’ (4) Civitella Agliano hebben we een heerlijke tijd gehad. Het was 25 jaar geleden een onbeduidend bergdorpje in Umbrië waar geen toeristen kwamen en waar we via via een huisje vonden. We gingen daar op in het alledaagse leven, leerden de pastoor, de dorpsgek en de oude roddeltantes op de Piazza kennen.

In Europa reis ik graag per (5) auto, dat geeft een vrij gevoel. In verre landen ga ik voor de trein om het landschap te zien en om tussen de bevolking met hun geiten en kippen te zitten.

Op reis fotografeer ik het liefst (6) straattafereeltjes en mensen. Mijn favoriete reisfoto is van een bezoeker aan de Sikh tempel in Delhi met een slapend kind in zijn armen. Deze foto straalt geborgenheid en optimisme uit.

Qua restaurant heb ik de beste herinneringen bij een (7) tuintje met twee tafeltjes van een oude vrouw in de middle of nowhere in Griekenland. Ze had twee potten op het vuur, een met vlees en een met groenten. We kregen het met een homp brood uit de houtoven, wat een genot was het om daar te eten!

Een belevenis om nooit te vergeten zijn de (8) religieuze festivals in Bhutan, soms heel klein in een kloostertje in de Himalaya en soms heel massaal in de hoofdstad Thimpu. Ik heb er veel bezocht en het is een lust voor het oog, vooral de bezoekers die kleurrijk en traditioneel gekleed gaan.

Als ik mijn koffer pak denk ik aan een ding: (9) aanpassen. Ik loop nooit in afritsbroeken en sportschoenen. Ik maak er een sport van om er zo aangepast mogelijk uit te zien. Tijdens de festivals in Bhutan heb ik me traditioneel gekleed en dat werd erg gewaardeerd door de mensen daar. In streng Islamitische landen zou ik nog het liefst in een Boerka lopen, hoewel het me niet prettig lijkt om te dragen en met een camera om je hals val je toch ook weer op.

De (10) iPad is mijn favoriete bagage-item, een ware vriend op reis omdat ik me nu niet meer rot hoef te slepen met laptop en boeken, het is een goede manier om mijn foto’s te back-uppen en als ik contact wil met de buitenwereld is dat heel simpel, op steeds meer plekken is er gratis Wi-Fi.

Bekijk Rhodaxx's profiel op Rhodaxx.reisreporter.nl.
Wil jij ook je eigen Reisreporter profiel? Schrijf je hier in.


Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of
deel dit artikel met je vrienden:

Reacties van bezoekers Reageer

TravelGoom

Door: TravelGoom • Geplaatst op

Ik ontdek de reisfavorieten nu pas (met dank aan je eigen verwijzing trouwens).
Leuk je cd-tic te lezen, ik doe dat ook vaak als voor de montage van mijn reisfilmpjes.
Dank voor de nadere kennismaking!
gr Mies

EvanderHel

Door: EvanderHel • Geplaatst op

Wat een leuk idee zeg, deze favorieten! En toen realiseerde ik me dat ik die van jou nog niet gelezen had, schande ;-)
Erg leuk om je in 10 etappes te volgen over de wereld en wat een topfoto, ik heb hem gelijk bij mijn favo's gezet!

Gerrit-Gaspedaal

Door: Gerrit-Gaspedaal • Geplaatst op

Het viel me pas sinds kort op deze rubriek. Erg leuk om zo wat meer te weten te komen van jouw reisbeleving! Ben zelf inmiddels ook aan de beurt geweest zoals je gezien hebt (o;

Jan10e

Door: Jan10e • Geplaatst op

Wat een leuk favorietenverhaal! Hoe intens jij nog naar een land vertrekt en erin wilt opgaan. Het gaat je dus niet om de af te leggen km's.

adelheid

Door: adelheid • Geplaatst op

Een nieuwe feature op RR. Leuk om te lezen wat je zoal bezig houdt op reis.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.