Reisnieuws

Griezelig! 3 kerken vol met skeletten

Gepubliceerd: 22 mei 2012
1

Kerken zijn vaak verbonden aan begraafplaatsen, maar op sommige plaatsen combineren ze de twee wel op een heel vreemde manier: door een kerk van menselijke beenderen te bouwen. In Tsjechië, Portugal en Italië gingen ze op de volgende creatieve manieren om met de overblijfselen van hun overledenen:

Door Carola v/d Drift1. Kostnice Sedlec - Kutná Hora

In het Tsjechische stadje Kutná Hora, ongeveer een uur reizen vanaf Praag, bevindt zich het Kostnice ‘knekelhuis’. Vanaf de dertiende eeuw wordt de begraafplaats als heilig gezien en in 1511 werd er op het terrein een kapel gebouwd... van de botten uit geruimde graven. Door een timmerman werd de kerk samengesteld van de beenderen van zo’n 40.000 mensen. Ook maakte hij een enorme bottenkroonluchter, met daarin alle beenderen van het menselijk lichaam.

2. Capela dos Ossos - Évora

In Évora, een stad in het zuidoosten van Portugal, hadden ze het probleem dat de kloosterkerkhoven teveel ruimte innamen. De monniken besloten daarom om alle beenderen naar een kapel te verplaatsen, waar ze in de muren werden gemetseld. De bedoeling hiervan was om nadruk te leggen op de sterfelijkheid van de mens... Met motiverende spreuken zoals “wij beenderen hier, liggen te wachten op de uwe,?? en de twee skeletten die aan het plafond bungelen, vergt het behoorlijk wat wilskracht om niet gillend uit de Capela dos Ossos weg te rennen.

3. Santa Maria della Immacolata Concezione dei Cappuccini - Rome

Ook de zes ruimtes in de kapucijner crypte, onder de Santa Maria della Immacolata Concezione dei Cappuccini (jawel, dat is de hele naam) kerk in Rome, bestaan voor een groot gedeelte uit botten. Ook dit keer zijn de botten van monniken gebruikt, omdat de vele lichamen niet meer in het kerkhof pasten. Een groot gedeelte van de botten zijn in patronen in de muur verwerkt, sommigen zijn gewoon hoog opgestapeld en weer anderen worden als een soort van lampenkap gebruikt.


Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Russische kerk spoorloos

Altijd al een keer naar Rusland gewild om daar oude kerken te bewonderen? Zorg ervoor dat je niet te laat bent, het kan zo maar gebeuren dat een complete kerk opeens is verdwenen!

0
Reisnieuws
Begraafplaats onder water

Op zoek naar een originele laatste rustplaats? Laat je dan onder water begraven. Zowel nieuwsgierige reizigers als geïnteresseerden kunnen vanaf deze maand terecht bij de ‘Onderwater Stad’ voor de kust van Miami.

0

Reacties van bezoekers Reageer

Remon

Door: Remon • Geplaatst op

Er gaat geen vakantie voorbij zonder bezoekje aan een begraafplaats ;-) In het suuuperkleine plaatsje Alcantarilha, vlakbij het afgrijselijke Albufeira, is ook een een kapelletje opgebouwd uit botten. Aanrader!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.