Reisnieuws

Top-8 verkeerschaos wereldwijd

Gepubliceerd: 19 mei 2012
0

Reizen we dit keer met het openbaar vervoer, of gunnen we ons de vrijheid van een (huur)auto? Voor sommige steden is de keuze snel gemaakt: rijden in de verkeerschaos is een van de meest zenuwslopende en angstaanjagende ervaring die je mee kunt maken op vakantie. Dus doe jezelf en je bijrijder een plezier in de volgende steden en stap uit de auto, en in de metro of bus.

Het gebied rond de Arc de Triomphe spant de kroon in Parijs. Er komen maar liefst dertien wegen samen bij de triomfboog, waarbij de strepen en signalen maar achterwege zijn gelaten en iedereen zelf maar uit moet zoeken welke afslag je moet hebben. Het beste advies van de Parijzenaren om de Arc de Triomphe te navigeren is dan ook: vermijden!

Een andere hopeloze Europese stad wat betreft het verkeer, is Rome. Voor de Italianen zijn zijspiegels overbodig want je hoeft toch alleen maar voor en achter je te kijken, een gordel is alleen maar een vage suggestie, geen verplichting en ook in het verkeer zijn ze een beetje te romantisch en zijn intiem met je bumper. Het hoge aantal verkeersongelukken is dan ook geen verrassing.

De verkeerschaos van Athene heeft nog een ander probleem: een chronisch gebrek aan parkeerplaatsen. Maar ook hier hebben ze een oplossing voor gevonden: dubbel parkeren en als dat niet mogelijk is, maken ze er gewoon driedubbel parkeren van.

In Mumbai, India, zou je zeggen dat er geen verkeersscholen bestaan. De meest elementaire regels zoals op je eigen weghelft blijven en niet inhalen in een bocht, worden straal genegeerd. Nog een bijkomstigheid is het gevarieerde verkeer: dieren, mensen die op de weg een dutje doen, overbeladen bussen, drie personen op één scootertje en tuk-tuks, van alles kun je tegenkomen. Ten slotte is de staat van de wegen rampzalig, een probleem waar ook Ulaanbatar, de hoofdstad en grootste stad van Mongolië, mee kampt. Maar een kwart van alle wegen zijn verhard, wat vergeleken met de rest van het land zelfs een luxe is: maar een fractie van de 'wegen' wordt onderhouden en begaanbaar gemaakt.

Ook Beijing is berucht, waar de verkeersregels zover genegeerd worden dat ook de politie of de ambulance er niet doorheen komen. Trek je iets te langzaam op bij een groen licht? Dan zitten de vuisten aan de claxon vastgeplakt. In Manilla op de Filipijnen zul je soortgelijke claxonkoren aantreffen, net zoals chauffeurs die totaal niet opletten, geen richting aangeven en door het rode licht racen.

Ook aan de andere kant van de oceaan zijn de wegen vaak problematisch en zelfs gevaarlijk. Wanneer je staat te wachten voor een rood licht in Orlando, Florida, kan het voorkomen dat autodieven letterlijk de auto onder je kont vandaan stelen. Ook de combinatie van chagrijnige ouders en hongerige kinderen bij de langste McDonald's drive-through ter wereld levert de nodige frustraties op.

Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
VIDEO: Aziatische verkeerschaos

Het verkeer in India en Vietnam is druk. Heel erg druk! Zo zie je maar weer dat oversteken nog niet zo makkelijk is.

0
Reisnieuws
Chaos door slapende verkeersleider

Twee vliegtuigen moesten afgelopen zondag een halfuur lang doelloos rondjes vliegen boven het Griekse eiland Lesbos. De luchtverkeersleider had zich verslapen.

0
Reisnieuws
Meest dichtbevolkte steden

Niemand is vies van een citytrip. Maar er zijn steden die iets té veel 'stad' worden, naarmate het aantal mensen per vierkante kilometer steeds absurdere proporties aan begint te nemen. De top drie van meest dichtbevolkte steden.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.