Reisnieuws

Betaalpas buiten Europa uit

Gepubliceerd: 08 mei 2012
0

De Rabobank blokkeert vanaf 1 juni alle passen voor pinnen buiten Europa. Dit doen ze om te voorkomen dat skimmers nog rekeningen kunnen plunderen.

Columbus Travel
Columbus Travel
Het komt steeds vaker voor dat criminelen met behulp van gestolen gegevens geld opnemen. Het zogenaamde skimmen is erg vervelend als het jou overkomt. Het skimmen gebeurt met name in landen buiten Europa. Om misbruik tegen te gaan, heeft de Rabobank besloten om vanaf 1 juni de betaalpas voor landen buiten Europa standaard 'uit' te zetten.

Betaalpas 'aan' zetten voor gebruik buiten Europa.
Als de pas 'uit' staat dan kan deze niet gebruikt worden om te betalen of geld op te nemen buiten Europa. Dit geldt voor de Rabo Europas, de Rabo WereldPas en de Rabo WereldPas voor Jongeren. Reis je naar een land buiten Europa? Dan kan je je pas vanaf 1 juni eenvoudig 'aan' zetten voor de periode dat je buiten Europa reist. Je pas zal na deze periode automatisch 'uit' worden gezet.

De Rabobank adviseert jou om je pas voor landen buiten Europa 'uit' te zetten als je niet reist buiten Europa. Zo is het risico op misbruik erg klein.
Een extra tip: vergeet je Random Reader niet als je op vakantie gaat!

Voor meer info kan je terecht bij je Rabobank.

Bron: Rabobank.nl


Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.

deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
10 Tips om geld te besparen op reis

Op vakantie gaan is al duur genoeg, dus alle manieren om geld te besparen zijn meer dan welkom. Columbus zette een aantal slimme bespaartips op een rij, zodat je van het overgehouden geld misschien wel nóg een keer op reis kunt!

1
Reisnieuws
Zo houd je de reisdrang tegen

Dat reizen verslavend is, blijkt zelfs uit wetenschappelijk onderzoek. Eenmaal terug van een verre reis, kom je moeilijk los van de constante drang je zoveelste reisgids aan te schaffen en weer een ticket te kopen. Maar al dit gereis heeft een kee...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.