Reisnieuws

Colin Firth zet zich in voor 'Meest bedreigde stam op Aarde'

Gepubliceerd: 09 mei 2012
0

Survival International heeft samen met de acteur Colin Firth een campagne gelanceerd voor de Awá stam in het Braziliaanse Amazonegebied. Deze actie is opgestart om te voorkomen dat de Awá, 'de meest bedreigde inheemse stam op aarde,' uitsterft.

Het leefgebied van de Awá wordt overspoeld door grote aantallen houtkappers, veeboeren en kolonisten, die illegaal hun reservaat zijn binnengedrongen. De campagne-website bevat bijzonder beeldmateriaal waarop de omvang te zien is van de vernietiging van het bos in en rondom het reservaat. Het bos wordt hier gekapt in een hoger tempo dan in ieder ander inheems territorium in het Amazonegebied.

In zijn oproep zegt Colin Firth: ‘Het bos van de Awá wordt illegaal gekapt vanwege het tropische hardhout. Wanneer de houtkappers Awá zien, dan doden ze hen. Met hun pijl en boog zijn de Awá kansloos tegen de geweren. In het verleden zou het daarmee eindigen. Alweer een volk minder, weggevaagd van de aardbodem, voor altijd. Maar nu gaan we ervoor zorgen dat de wereld dit niet opnieuw laat gebeuren…’

Via de website van Survival International kun je een email sturen aan de Braziliaanse minister van justitie. Ook kun je op deze website meer informatie vinden over hoe je deze bedreigde stam kunt helpen.Meer informatie over de Awá en de acties kun je vinden op de website van Survival International. Survival International is een non-profitorganisatie die wereldwijd inheemse volksstammen helpt om hun levens te verdedigen en hun land te beschermen.


Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Protesten in het Amazonegebied

In het binnenland van Peru heeft een groep inheemsen de belangrijkste zijrivier van de Amazone geblokkeerd, nadat oliebedrijven en de Peruaanse overheid hun rechten hebben geschonden.

0
Reisnieuws
Indianenstam aangevallen

Mensenrechtenorganisaties hebben een video vrijgegeven waarop te zien is hoe de Makuxi Indianen in Brazilië worden aangevallen door gemaskerde mannen met geweren. Tien Indianen, waarvan zes onder de 18 jaar waren, raakten gewond tijdens de aanval.

0
Reisnieuws
Strijden bij inheemse stammen

Op handgemaakte sandalen rennen door Mexico, akikitikickboxen in Nagaland, kanoën door Vanuatu…De mannen van de spannende nieuwe Discovery-serie ‘Last One Standing’ is niets te gek.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.