Reisnieuws

Reis omboeken of annuleren is voordeliger

Gepubliceerd: 01 mei 2012
1

Kon je voorheen je vakantie alleen kosteloos omboeken of annuleren bij een negatief reisadvies, vanaf deze maand is de regelgeving daaromtrent versoepeld.

In februari heeft de kantonrechter in Tiel bepaald dat reizigers ook recht hebben op de mogelijkheid tot geld teruggave,of het voordeliger omboeken van hun reis, als er sprake is van een reële kans op bedreiging van de veiligheid of gezondheid, zonder dat er een negatief reisadvies van kracht is. Voorheen werd dit niet gedekt door de reisverzekering.

Wat eraan vooraf ging: twee ANWB-leden spanden in 2010 een rechtszaak aan tegen een reisorganisatie, omdat ze geen geld terugkregen na annulering van hun vakantie naar Moskou, dat destijds kampte met ernstige smogvorming en luchtvervuiling. Er gold geen negatief reisadvies voor deze bestemming, waardoor de familie geen aansprak kon maken op hun reisverzekering. De ANWB heeft deze zaak aangevochten bij de Geschillencommissie Reizen en kreeg gelijk. De reisorganisatie heeft daarna alsnog het bedrag aan de gedupeerde reizigers moeten vergoeden.

Sinds deze rechtszaak zijn de voorwaarden met betrekking tot annuleren en omboeken per 1 april 2012 bij de ANVR aangepast. Passagiers kunnen binnen 30 dagen voor vertrek nog kosteloos hun reis annuleren of op een voordelige manier omboeken.


Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Door: Jane Roos
10 tips om voordelig te vliegen

Columbus geeft de slimme reiziger graag advies over de meest voordelige manier van tickets boeken. Dit lijstje van tien punten voor extra voordeel werd onlangs gepubliceerd in het magazine van de Consumentenbond. Voor wie het heeft gemist, hierbij...

8
Reisnieuws
Door: Jane Roos
De voor- en nadelen van budgetairlines

Zijn budgetdeals te mooi om waar te zijn? Voor wie weinig meer verwacht dan goedkope tickets, kan het een prima manier van reizen zijn. Maar wil je zekerheid en comfort, kies dan voor de real deal. Dit zijn de voor- en nadelen van budgetairlines.

0
Reisnieuws
Door: Nienke Balk
De voordelen van treinreizen

Het is in veel gevallen niet de meest snelle manier van reizen als het gaat om het afleggen van grote afstanden, maar het reizen per trein bevat veel voordelen ten opzichte van vliegen, die het de moeite waard maken om voor deze reismethode te kie...

0

Reacties van bezoekers Reageer

zoete

Door: zoete • Geplaatst op

Gunstig voor ons als reizigers! Maar het artikel klopt niet helemaal. Er staat 'Voorheen werd dit niet gedekt door de reisverzekering.', maar dat is nu nog steeds niet het geval. De reisorganisatie moet de kosten van annuleren/omboeken vergoeden, niet de reisverzekering.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.