Reisnieuws

Hotels waar celebrities zijn overleden

Gepubliceerd: 28 apr 2012
2

Wat hebben Janis Joplin, James Belushi en Whitney Houston met elkaar gemeen? Alle drie zijn ze dood gevonden in hun hotelkamer. Wie het macabere niet schuwt en wil weten waar zijn of haar idool zijn laatste adem heeft uitgeblazen, boekt een trip naar de plek des onheils. Dit zijn de hotels waar celebrities hun laatste nacht doorbrachten...

1. Hôtel d’Alsace, Parijs – Frankrijk
30 november 1900 is een opmerkelijk moment in de geschiedenis van Hôtel d’Alsace in de Parijse rue des Beaux Arts. Na een ziekbed overleed de Ierse schrijver, toneelschrijver en dichter Oscar Wilde op 46 jarige leeftijd in kamer 16 van dit hotel. Opgepakt voor het verrichten van homoseksuele handelingen, liep hij in de gevangenis hersenvliesontsteking op. En ondanks een operatie ging het steeds meer bergafwaarts met de fameuze schrijver, waarna hij uiteindelijk in het Hôtel d’Alsace overleed.

2. Highland Gardens Hotel, Los Angeles – Verenigde Staten
Janis Joplin was pas 27 jaar oud en druk bezig met het opnemen van haar album Pearl, toen ze overleed aan een overdosis heroïne op 4 oktober 1970. Ze werd dood aangetroffen op de vloer in kamer 105 van het Landmark Hotel in Hollywood, het tegenwoordige Highland Gardens Hotel.

3. Ritz-Carlton Hotel, Sydney – Australië
Op 22 november 1997 werd de zanger van de Australische band INXS dood aangetroffen in kamer 524 van het Ritz-Carlton in Sydney. Michael Hutchence en zijn band waren bekend van nummers als Suicide Blonde en Never Tear Us Apart in de jaren '80 en '90. Er werd in eerste instantie aangenomen dat Hutchence, die bij zijn dood naakt was, zelfmoord had gepleegd, maar door het ontbreken van een afscheidsbrief veranderde de uiteindelijke doodsoorzaak in een ongeluk.

4. Ambassador Hotel, Los Angeles – Verenigde Staten
Op 5 juni 1968 werd Robert F. Kennedy in het Ambassador Hotel neergeschoten, en overleed hij een dag later aan zijn verwondingen. Vanaf de jaren '30 van de vorige eeuw was het Ambassador een echt Hollywoodhotel, met bekende gasten als Marilyn Monroe, en werden er een aantal bekende films opgenomen.

5. Hôtel Ritz, Parijs – Frankrijk
Modeontwerpster Coco Chanel was al redelijk op leeftijd toen ze op 10 januari 1971 overleed in het Ritz Hotel. De 87 jarige woonde al 30 jaar in een luxe suite in dit hotel, en werd op een ochtend niet meer wakker. De officiële doodsoorzaak is nooit vastgesteld.

6. Beverly Hilton Hotel, Los Angeles – Verenigde Staten
De meest recente celebrity die overleed in een hotel is Whitney Houston. Afgelopen februari werd de 48 jarige zangeres in de badkuip van haar hotelkamer gevonden in het Beverly Hilton Hotel, waarin ze na een mix van alcohol, medicijnen en cocaïne zou zijn verdronken.

7. Shelton Hotel, Boston – Verenigde Staten
Toneelschrijver Eugene O'Neill is geboren en overleden in een hotel. Zijn bekendste stukken waren The Iceman Cometh en A Long Day’s Journey into Night. O'Neill was 65 toen hij, berooid en ongelukkig, op 27 november 1953 in suite 401 van het Shelton Hotel de dood vond.Het Hôtel Ritz in Parijs:


Hoofdbeeld door: rosebennet @ Flickr

Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of


deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
De ergste reisscenario's

Op reis ben je vatbaar voor ongelukken. Natuurlijk ga je daar niet vanuit, maar wat moet je eigenlijk doen als je in de gevangenis belandt of in een natuurramp terecht komt? Columbus selecteerde de ergste scenario's die je kunnen overkomen op reis...

0
Reisnieuws
Bekentenissen van mensen in de reisbranche

Waar een vakantie voor ons een plezierige gebeurtenis is, daar hebben de mensen die jouw reisje verzorgen vaak een andere gedachte over. Tien mensen uit de reiswereld deden hun bekentenissen over hoe ze echt over vakantiegangers denken!

3
Reisnieuws
De moeilijkste landen om binnen te komen

Voor Nederlanders is het meestal vrij makkelijk om aan een visum te komen. In de Europese Unie kunnen we sowieso al overal terecht en buiten Europa krijgen we meestal een visum bij aankomst. Maar er zijn ook een aantal landen waarbij je wel degeli...

4

Reacties van bezoekers Reageer

REDACTIE

Door: REDACTIE • Geplaatst op

Hi Bowral,

Bedankt voor je bericht, bij deze is het aangepast.

Gr. de Redactie.

Bowral

Door: Bowral • Geplaatst op

Graag in het vervolg eerst feiten checken alvorens te publiceren! Hotel 4, Ambassador:

- dit hotel staat niet in New York, maar in Los Angeles
- niet op John F. Kennedy werd er een aanslag gepleegd, maar op zijn broer Robert F. Kennedy
- hij werd niet vlak voor het hotel neergeschoten, maar er binnen

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.