Reisnieuws

10 plekken waar je niet heen wilt

Gepubliceerd: 21 apr 2012
0

Een eiland vol slangen, de meest moorddadige stad ter wereld of een asbestmijn: stuk voor stuk geen voor de hand liggende vakantieplekken. Je vindt ze dan ook niet terug in het rijtje ‘beste plekken ter wereld om te bezoeken’. Dit zijn de 10 plekken waar je juist NIET heen wilt. Eén voordeel: je loopt er niet over de hoofden van andere toeristen!


10
De stad Ciudad Juárez, Mexico
De grootste stad van de deelstaat Chiuhuahua in het noorden van Mexico is een van de meest gevaarlijke steden ter wereld. Door de vele drugskartels die er de boel onveilig maken, kreeg de stad in 2008 en 2009 het predikaat meest moorddadige stad ter wereld. Zo vielen er in 2008 meer dan duizend doden en in 2009 zelfs een dubbel aantal. Voor vrouwen is deze stad al helemaal onveilig: sinds de jaren '90 is het aantal moorden op vrouwen ongekend hoog. Hoewel een groot deel van de moorden is opgelost, zijn van honderden vrouwen de verdwijning nog steeds niet duidelijk. Tijdens een bezoek aan Mexico kun je deze stad, helemaal als vrouw zijnde, dan ook maar beter links laten liggen.


9
Great Pacific Garbage Patch, Stille Oceaan
De Great Pacific Garbage Patch is een draaikolk van zwerfvuil in de Noord-Stille Oceaan. Het afval verzamelt zich juist op deze plek, doordat de grote ringvormige zeestroom van de Stille Oceaan het afval naar zich toe trekt. Sommige denken dat de plastic soep een omvang heeft die is te vergelijken met de Amerikaanse staat Texas. Andere denken dat het ter grote is van de hele VS. Deze 'kunststofarchipel' wordt gekenmerkt door een hoge concentratie aan plastic, chemische slib en ander vuil, en is dus niet bepaald een plek die de gemiddelde reiziger op zijn verlanglijstje heeft staan.


8
Izu Islands, Japan
De Izu Islands is een groep vulkanische eilanden ten zuiden en oosten van de Izu Peninsula van Honsh? in Japan. Op het eiland Miyake-jima kwam in 2005 de actieve vulkaan Oyama tot uitbarsting. Zwavelgassen werden 8 kilometer de hoogte in gespuwd, wat tot op de dag van vandaag nog voortduurt. De vroegere bewoners van het eiland werden in 1953 en 2000 geëvacueerd, maar keerde na 2005 weer terug op voorwaarde dat ze altijd een gasmasker bij zich zouden dragen. Dus ben je van plan een bezoek te brengen aan deze eilanden, vergeet dan vooral je gasmasker niet!


7
The Door to Hell, Turkmenistan
In het dorp Derweze in Turkmenistan, midden in de Karakumwoestijn, staat ‘The Door to Hell’. Tijdens het boren in de grond, begin jaren ’70, stuitten geologen per ongeluk op een ondergrondse grot gevuld met aardgas. Toen de grond tijdens het boren instortte, ontstond een gat van 20 meter diep en 60 meter breed. Besloten werd de grond in brand te steken, in de hoop dat de gassen snel opgebrand zouden raken. Maar het gas brandt nog altijd en is zelfs van kilometers afstand te zien. Sinds het ongeluk heeft de lokale bevolking deze onheilsplek omgedoopt tot The Door to Hell…


6
Alnwick Poison Gardens, England
De Alnwick Poison Gardens, geïnspireerd op de Botanische Tuinen in Padua in Italië (rond 1500 de eerste botanische tuin die gemaakt werd om medicinale en giftige planten te laten groeien), is een tuin met alleen maar dodelijke planten. Sommige kunnen, zonder er erg in te hebben, ook gewoon in de achtertuin groeien of voorkomen op het Engelse platteland. In de Alnwick Poison Gardens vind je planten als de belladonna, tobacco en de mandrake. Daarnaast heeft de botanische tuin een licentie om een aantal bijzondere planten te laten groeien, zoals de cannabis en coca. Deze planten groeien overigens wel in grote kooien achter tralies, om de bezoeker niet uit de tent te lokken…

Kijk verder voor de volgende 5 plekken waar je niet heen wilt!Hoofdbeeld door: Mud Lab
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Door: Luc Bierman
Ophef over pesten krokodillen

Steve Irwin is niet meer, maar in Australië zijn er steeds meer mensen die denken dat zij de nieuwe ‘Crocodile Hunter’ zijn.

0
Reisnieuws
Australië sluit woestijn

De Australische Simpson Woestijn is een populaire toeristische trekpleister. Maar vanwege de extreme hitte en de bijbehorende gevaren, is het gebied 's zomers verboden terrein voor bezoekers.

0
Reisnieuws
Door:
Vulkaanwandelen

Juist nu het in de Etna op Sicilië weer eens gevaarlijk rommelt, is de eveneens Italiaanse vulkaan Stromboli weer opengesteld voor bezoekers.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.