Reisnieuws

Soundproof vliegen: kinderen niet gewenst

Gepubliceerd: 20 apr 2012
0

Ergernis nummer één tijdens het vliegen, zijn krijsende baby's en jengelende kinderen. Voor deze groep mensen heeft Malaysia Airlines de oplossing gevonden: een kindvrije zone in het vliegtuig.


Malaysia Airlines heeft al eens eerder een omstreden besluit genomen in het kader van geluidsovelast: het verwijderen van wiegjes uit de Business Class. Steeds meer passagiers op een vlucht met veel kinderen in de Business Class vroegen om een plek in de goedkopere Economy Class vanwege geluidshinder. Om deze klanten tegemoet te komen, is de vliegmaatschappij overgegaan op de maatregel om wiegjes uit de duurdere Business Class te bannen.

Nu gaat Malaysia Airlines nog een stapje verder en biedt ook reizigers van de Economy Class de mogelijkheid tot het boeken van een soundproof vlucht: de bovenste verdieping van de A380 wordt per 1 juli verboden terrein voor kinderen beneden de 12 jaar. Om gezinnen met jonge kinderen niet in de kou te laten staan, zal het benedendek juist kindvriendelijker worden. De 350 passagiers op het benedendek beschikken straks over betere stoelen, acht extra toiletten en betere slurven om het in- en uitstappen efficiënter te laten verlopen.

De kindvrije zone geldt in eerste instantie alleen voor de A380-vlucht van Londen naar Kuala Lumpur. Voor alle andere internationale vluchten geldt dus nog altijd: neem altijd oordopjes mee voor de zekerheid!


Hoofdbeeld door: jyri @ Flickr


Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Door: Jane Roos
Reizen met een baby

Stop jij met reizen als je een baby hebt? Reizen met een baby erbij kost eenmaal meer moeite en daarom is het belangrijk om goed voorbereid op pad te gaan. Sommigen zeggen dat het kind er niks aan heeft omdat het geen herinneringen overhoudt aan d...

0
Reisnieuws
Zo laat je je kind alleen vliegen

Er zijn verschillende redenen dat een kind alleen vliegt: het gaat op bezoek bij opa en oma, die een vakantiehuisje hebben in Spanje, of papa is na de scheiding verhuisd naar Engeland en jij hebt geen behoefte om hem en zijn nieuwe vlam te zien. D...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.