Reisnieuws

Top-10 fashionflaters op reis

Gepubliceerd: 17 apr 2012
9

Het inpakken van je kleding roept vragen op als: is het functioneel? Is het leuk genoeg? Kan ik het overal dragen? Om te helpen voorkomen dat je op reis een fashionflater begaat, hierbij een lijst van 10 items die je beter thuis kunt laten.Don't: Iedereen kent ze wel, van die lange broeken die je ter hoogte van je knie kunt afritsen en voilà, je loopt met een korte broek verder. Theoretisch gezien zijn deze broeken natuurlijk reuzehandig, maar fashionable, ho maar! Dus tenzij je van plan bent op safari te gaan in Tanzania, slechts omringd door wilde dieren, bespaar je medemens dan het zicht op deze lelijkste uitvinding ooit.

Do: Als je op reis gaat naar een land waar de temperaturen sterk kunnen wisselen, pak dan zowel lange als korte broeken in. Creëer ook extra lagen door een vest te dragen, en je zult nooit hoeven bibberen van de kou.Beeld door: Cperks @ Flickr
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Column: Matthijs ziet Hawai-shirts

Columbus-oprichter Matthijs de Groot komt op reis allemaal Hawai-shirts tegen.

2
Reisnieuws
Grootste winkelcentrum ooit

Na twee keer uitstellen is het dan eindelijk zover: de grootste shopping mall ter wereld is open for business!

0

Reacties van bezoekers Reageer

danielossenblok

Door: danielossenblok • Geplaatst op

Leuk luchtig stuk over witte gympen en hawaii blouses. De ruimte die je verliest met extra korte broeken maak je goed door je pumps thuis te laten lijkt mij.

Gelukkig dat niet iedereen alleen maar de "serieuze" misstanden van de maatschappij aan hoeft te snijden. Dit leest gezelliger en valt minder zwaar op de maag!!
Alleen jammer van de overdreven commentaren die er dan op volgen.

FBrink

Door: FBrink • Geplaatst op

Lieve mensen. Voor alle artikelen geldt: je hoeft het niet te lezen. Het ene artikel zal je meer aanspreken dan de ander, ook dat is normatief.

platina

Door: platina • Geplaatst op

Humor, ook de reacties. Alsof een weldenkend mens zich laat voorschrijven wat wel of niet kan/moet. Zoals A, Verleg ook aangeeft, respect voor de cultuur van het gastland is het meest belangrijk. Voor mij persoonlijk is de foute kledingkeuze van touristen juist een bron van vakantievermaak.

A.Verleg

Door: A.Verleg • Geplaatst op

Het enige belangrijke is dat je je aan de mores van een land houdt. Niet onbedekt een tempel in etc.
Veel reisplezier!

Inge Peters

TomenMine

Door: TomenMine • Geplaatst op

Nog een reactie op de bekrompenheid van dit artikel!
Als je niet veel te melden hebt, doe dat dan niet. En heb je kritiek op reizigers, snij dan belangrijkere onderwerpen aan. Iedereen die voor het eerst ver weg trekt, neemt (teveel) van die handige/lelijke reistroep mee en iemand met meer ervaring doet dat vaak niet.

Snij dan het feit dat veel jonge 'reizigers' niets anders doen dan gebruik maken van de goedkope drank, drugs en hoeren en het idee hebben dat ze deel uitmaken van de 'locals' in verre oorden. Zelfde geldt voor mensen in een all-inclusive hol, die denken dat ze het 'echte' Kenya e.o. hebben gezien. Ieder z'n ding hoor... maar wij mogen best wel wat meer verantwoording naar onszelf toe afleggen.

Daarnaast slaat het artikel de vrijheid van het reizen volledig mis. Juist op reis hoef je je geen zorgen te maken over status, stigma of styling. Je kunt 'gewoon' jezelf zijn. Iets wat het overgrote deel van de bevolking al lang en breed kwijt is geraakt, en daar hoort de schrijfster van dit artikel blijkbaar bij...

Reizen is een investering die vooral op basis van reflectie achteraf een positieve lading hoort te krijgen...

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.