Reisnieuws

New York ultieme kerstreis?

Gepubliceerd: 27 nov 2007 0
Morgen worden de lichtjes van de enorme kerstboom op Rockefeller Center (New York) aangestoken. Kerst in New York staat bij veel reizigers op het wenslijstje. Maar is een kerstviering in the Big Apple nu eigenlijk wel een aanrader?
Morgen worden de lichtjes van de 9.000 kilo wegende kerstboom op Rockefeller Center in New York aangestoken. De boom is ruim 25 meter hoog en 14 meter breed. De komende weken zal de stad haar jaarlijkse metamorfose ondergaan: de stad is geheel verlicht, de etalages bij Macy’s zijn een attractie op zich en mensen vliegen elkaar letterlijk in de haren om de mooiste kerstcadeaus te bemachtigen. Dit tot frustratie van de shopmedewerkers, die rond kerst zelfs in therapie mogen op kosten van de zaak. De kerstgekte stijgt sommige klanten blijkbaar naar het hoofd.

Het is jammer dat je jou droomkerst moet delen met 45,5 miljoen andere bezoekers. Fifth Ave is natuurlijk het hart van de stad, maar als je de mensenmassa een beetje wilt ontlopen, ga dan richting Central Park en geniet van Glühwein op de kerstmarkt. Of zet de wekker op kerstochtend om 08:00 uur en ga dan de stad in. Je hebt New York dan bijna voor jezelf alleen!

Blijf je deze kerst in eigen land, dan kun je op de buis ook getuige zijn van de kerstdrukte in New York, waar chef-kok Herman den Blijker een typisch New Yorks kerstmaal bereid, met oesters, kalkoen en als dessert een cheesecake. Hij reist ook af naar Lapland en Schotland, waar hij de bekendste chefs van deze landen ontmoet en onderwezen wordt in de lokale kerstkeuken. Vanaf dinsdag 5 december wekelijks, 21.30 uur, RTL 4.
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Wegdromers: 10x straatfotografie rond de wereld

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Columbus-community een onuitputbare bron van talent is.

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Colu...

Door: Roselinde
Hier vind je de 5 mooiste Chinatowns ter wereld

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je de mooiste Chinatowns die buiten Azië liggen?

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je...

5x inspirerende reisvideo’s van Zuidoost-Azië

Oh oh, we voelen de reiskriebels alweer opborrelen! Zin om een paar minuten helemaal weg te dromen bij deze bloedmooie beelden van de gaafste locaties in Zuidoost-Azië?

Oh oh, we voelen de reiskriebels alweer opborrelen! Zin om een paar minuten helemaal weg te dromen bij deze bloedmooie beelden van de gaafste locaties...