Reisnieuws

Deel 2: Horrorreisverhalen in films

Gepubliceerd: 13 apr 2012
0

Kamperen in de bossen, een road trip door Amerika of slapen in een vakantiehuisje op een desolate plek: onschuldig of vragen om problemen? Onderstaande horrorfilms doen het laatste vermoeden... En waargebeurd of niet, de les moge duidelijk zijn: wees als reiziger altijd op je hoede!


05. Friday the 13th, 1980 – Blairstown, New Jersey, USA
Zomerkampen zijn ook terrein voor moordlustige types, bewijst Friday the 13th. De film gaat over een groepje jongeren dat een zomerkamp begeleidt, en dan wordt vermoord. Het motief van de moordenaar is wraak. Door nalatigheid van de begeleiders is ooit tijdens een zomerkamp een jongetje overleden.

De film is puur fictioneel; in principe heb je niks te vrezen op een zomerkamp. Blairstown, het stadje dat dienst doet als decor voor de film, bestaat wel echt en is als toerist te bezoeken.


04. 1408, 2007 – New York City, USA
1408 is een film die zich voortdurend op één set afspeelt. Een schrijver met interesse in spookgebouwen gelooft niks van de legende van kamer 1408 in het Dolphin Hotel in New York. Als hij gevraagd wordt tijdens de winter op het hotel te passen, ontdekt hij dat de geruchten waar zijn.

1408 is gebaseerd op een kort verhaal van Stephen King en is puur fictie. Het Dolphin Hotel zelf bestaat wel, maar telt geen kamer 1408. Voor een nachtje in een 'echt' spookhotel, raadpleeg je het artikel horrorhotels.


03. Blair Witch Project, 1999 – Burkittsville, Maryland, USA
Alhoewel er destijds gesuggereerd werd dat deze film bestond uit 'echte' opnamen, bleek dit een niet onverdienstelijke marketingstunt te zijn. In The Blair Witch Project gaan drie filmstudenten het bos in om een film te maken over de zogenaamde Blair Witch. De jongeren overleven het kampeertochtje echter niet.

Deze fictionele film is gemaakt in Burkittsville, in het Seneca Creek State Park, en dus niet in een behekst bos. Het is een bizarre film die met een handcamera is geschoten, wat het realistische effect versterkt. Wellicht een leuk idee voor kampeerders die zich vervelen!


02. Wolf Creek, 2005 – Australian Outback
Backpacken kan gevaarlijk zijn, getuige de film Wolf Creek. In deze film gaan drie backpackers op reis door de westelijke outback van Australië en worden een voor een vermoord door een seriemoordenaar.

De film bevat elementen van een waargebeurd verhaal. Maar de kans dat je slachtoffer wordt van een seriemoordenaar als je door Australië reist, is gering. Wie goed voorbereid op pad gaat, met een geschikte auto, genoeg voorraad en de juiste kleding zal zijn trip zeker overleven.


01. The Evil Dead, 1981 – Tennessee, USA
In The Evil Dead gaan vijf studenten voor een weekend naar een oud en afgelegen vakantiehuisje in Tennessee. Na het afspelen van een oude audio tape roepen ze per ongeluk kwade geesten op, waarna het bos tot leven komt en sommige van hen in zombie-achtige figuren veranderen.

The Evil Dead is een bloederige film met zoveel bovennatuurlijke elementen, dat je niet voor soortgelijke praktijken hoeft te vrezen bij een bezoek aan een vakantiehuisje. Maar pas in Tennessee wel op voor de Bell Witch: een oude klopgeest die er volgens de legende rondwaart...


Hoofdbeeld door: Chazz Layne @ Flickr


Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of
deel dit artikel met je vrienden:

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.