Reisnieuws

10 meest extreme attracties ter wereld (vervolg)

Gepubliceerd: 06 apr 2012
0

Bekijk hier de overige 5 meest extreme attracties ter wereld.


X2 – Six Flags Magic Mountain, Los Angeles
al tien jaar genieten fans van deze extreme rit, waarbij je in 360 graden draaiende stoelen ondersteboven naar beneden dondert. Een aantal jaar geleden is deze attractie voor tien miljoen dollar opgeknapt en gaat-ie nog sneller dan ooit. Ook zijn er tunnels en audiovisuele effecten aan toegevoegd voor een zogenaamd 4D effect..


Fahrenheit – Hersheypark, Hershey, Pennsylvania
Bij deze rollercoaster word je eerst 40 meter omhoog getakeld om vervolgens in een hoek van meer dan 95 graden naar beneden te vallen. Maar hier blijft het niet bij: er is nog een ruim 32 meter hoge omgekeerde looping, een kurkentrekker, een cobra-element, een omgekeerde S-roll, nog een kurkentrekker, een moment van gewichtloosheid en nog veel meer. En dat allemaal in een rit van slechts 85 seconden!


Insanity - Stratosphere Hotel and Casino, Las Vegas
Niet alle extreme attracties zijn rollercoasters. Deze attractie staat bovenop het puntvormige Stratosphere Hotel in Las Vegas en bestaat uit een centrifuge-achtig apparaat waarmee je 20 meter over de rand van dit 270 meter hoge hotel hangt. Tegelijk draai je met een snelheid van 64 kilometer per uur in de rondte en hang je in een hoek van 70 graden omlaag.


Colossus - Thorpe Park Chertsey, Surrey, U.K.
Ook in het regenachtige Engeland kunnen snelheidsliefhebbers terecht voor een extreme rit. De Colossus rollercoaster kent onder meer tien inversies (delen waarbij je ondersteboven hangt) en allerlei ander engs. In China staat een replica van deze rollercoaster in Chimelong Paradise, Guangzhou.


Kingda Ka - Six Flags Great Adventure, Jackson, New Jersey
De Kingda Ka is, met bijna 140 meter, de hoogste rollercoaster ter wereld. Eenmaal in het wagentje word je binnen 3.5 seconden omhooggeschoten om met de rit te beginnen Na een aantal positieve en negatieve G-krachten (positief: je krijgt het gevoel dat je lichaam tegen je hoofd wordt gedrukt, negatief: je hoofd wordt van je lichaam getrokken). Nog een hoogtepunt is de 82 meter lange, neerwaartse spiraal.
Hoofdbeeld door: OliverN5

Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of
deel dit artikel met je vrienden:

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.