Reisnieuws

10 tips om voordelig te vliegen (vervolg)

Gepubliceerd: 05 apr 2012
1

Columbus geeft de slimme reiziger graag advies over de meest voordelige manier van tickets boeken. Dit lijstje van tien punten voor extra voordeel werd onlangs gepubliceerd in het magazine van de Consumentenbond. Voor wie het heeft gemist, hierbij een samenvatting.

6. Check de kosten voor bagage
Binnen korte tijd zullen reizigers uit Europa er ook aan moeten geloven: betalen voor elke koffer die je incheckt. Op binnenlandse vluchten in Amerika en bij budgetairlines is dit al het geval. Let ook altijd op het maximale toegestane gewicht van je handbagage, want Transavia weegt de handbagage nogmaals bij de gate. Er staan niet voor niets pinautomaten bij de check-in balie en bij de gates.

7. Vergelijk de administratiekosten
De meeste ticketprijzen lijken all-in, maar eenmaal bij de betalingspagina aangekomen, blijk je nog ongeveer 50 of 60 euro per ticket boekingskosten te moeten betalen. Ook extra kosten voor het betalen met een creditcard kan het eindbedrag soms hoger maken.

8. Gebruik social media en apps
Ook luchtvaartmaatschappijen maken nu gebruik van apps en social media. Als vaste gebruiker word je op de hoogte gehouden van aanbiedingen en kun je een upgrade krijgen voor een lager tarief dan reguliere passagiers. Daarnaast wordt er door luchtvaartmaatschappijen flink geïnvesteerd in social media websites zoals Facebook om klanten aan zich te binden.

9. Kies de beste dagen om te boeken
De meeste mensen boeken in en rond het weekend. Ticketsites passen hun tarieven hier op aan, met hogere prijzen als gevolg. Het is daarom slimmer om op dinsdag, woensdag of donderdag te boeken. Veel tickets zijn dan weer vrijgekomen.

10. Vergeet lastminutes binnen Europa
Lastminutes gaan niet meer voor dumpprijzen weg zoals vroeger het geval was. Sommige tarieven, zoals van KLM, worden vanaf 10 tot 14 dagen voor vertrek geblokkeerd, met als gevolg juist duurdere tickets!

Nog voordeliger tickets boeken? Cheaptickets.nl geeft Columbus-abonnees €25 korting per boeking (onder vermelding van de actiecode).
http://www.columbusmagazine.nl/special/1293/abonneevoordeel.html

Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of
deel dit artikel met je vrienden:

Reacties van bezoekers Reageer

MikeB

Door: MikeB • Geplaatst op

Bron: Reisgids van de Consumentengids Maart/April 2012

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.